Bizim Toptan hisse yorum ve analizi

İş Yatırım, Bizim Toptan için tavsiyesini 'TUT'tan 'SAT'a çekti, hedef fiyatını 11,00 TL olarak korudu. Raporda, 'net karın ve operasyonel karın beklentilerin altında kalması nedeni ile ve aynı zamanda serbest nakit akışının zayıf olması nedeni ile piyasanın sonuçlara olumsuz tepki vermesini bekliyoruz' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bizim Toptan 1Ç20 finansallarında 3.8mn TL net kar açıkladı. Bizim  beklentimiz ve piyasa beklentisi olan 5mn TL’nin altında gerçekleşti.

Operasyonel kardaki düşüş net karın beklentilerin altında kalmasının  ardındaki temel nedeni olarak öne çıkıyor. Her ne kadar sigara ve  şeker (satışların %23’ünü oluşturuyor) satışlarında %13 daralma olsa  da %28 artış gösteren güçlü ana kategori büyümesi sayesinde Şirket’in  gelirleri %15 artış göstererek 1.18 milyar TL’ye ulaştı. Bizim  beklentimiz ve piyasa beklentisi 1.2 milyar TL’ye yakın gerçekleşti.

FAVÖK 1Ç20’de 51.6mn TL gerçekleşirken geçen sene aynı dönemin %11  altında kaldı. FAVÖK marjı 130 baz puan daralarak 4.4%’e geriledi.

Daralma büyük ölçüde IFRS 15 nedeni ile düşen faizlerin FAVÖK  üzerindeki olumsuz etkisinden kaynaklandı. IFRS 15 nedeni ile ayrılan  ticari alacak ve krediler üzerindeki faizin tamamı FAVÖK’ten  çıkartıldığında FAVÖK marjı %2.8 olarak hesaplıyoruz. Geçtiğimiz yılın  aynı dönemine halen 20 baz puanlık daralmaya işaret ediyor.

Düzeltilmiş brüt marj her kadar 70 baz puanlık artış gösterse de,  operasyonel giderlerdeki artış, marj daralmasının arkasında yatan  temel unsur olarak öne çıkıyor. Sonuçların ardından Şirket 2020  öngörülerinde herhangi bir değişikliğe gitmedi.

Yorum: Özetle, net karın ve operasyonel karın beklentilerin  altında kalması nedeni ile ve aynı zamanda serbest nakit akışının  zayıf olması nedeni ile piyasanın sonuçlara olumsuz tepki vermesini  bekliyoruz.

Tavsiyemizi Sat’a çekiyoruz: Sonuçların ardından bizde 2020  tahminlerimizde yada hedef değerimizde herhangi bir değişikliğe  gitmiyoruz. Hisse Mart ortasından beri %75 yükselirken ve endeksin %67  oranında üzerinde getiri sağladı. Güçlü performansı sonrası 11TL olan  hedef değerimize %20 düşüş potansiyeli sunan hisse için tavsiyemizi Sat’a indiriyoruz. Hisse 2020 beklentimize göre 24.5 F/K ile işlem  görürken, uluslararası benzerleri 17x ile, pazar lideri olan ve daha  iyi bir risk getiri profili sunduğunu düşündüğümüz Bim 23x F/K ile  işlem görmektedir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar