Boeing'den THY'ye 150 milyon dolar

Hürriyet’ten Uğur Cebeci’nin haberine göre Boeing 737 MAX krizinde doğrudan etkilenen Türk Hava Yolları (THY), Boeing’den nakit 150 milyon dolarlık tazminat aldı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Boeing 737 MAX krizinin başından bu yana THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı kıran kırana bir savaş verdi.

Hürriyet’ten Uğur Cebeci’nin haberine göre iplerin koptuğu zamanlar oldu ama sonunda İlker Aycı’nın istediği nakit 150 milyon dolarlık tazminat onaylandı.

Ayrıca 75 milyon dolarlık yedek parça, eğitim vs’de eklenirse 225 milyon Dolar'lık önemli bir girdi dün gece saat 01.30 şirket kasasına girdi.

THY'den sabah saatlerinde KAP'a açıklama ise şu şekilde:

Ortaklığımız yere indirilen ve teslimatları yapılamayan Boeing 737 Max uçaklarıyla ilgili maruz kaldığı kayıplarının belli bir kısmının Boeing tarafından tazmin edilmesi konusunda Boeing ile anlaştı.

THY HİSSESİ BU HABERDEN NASIL ETKİLENDİ (TIKLA)

Anlaşmanın en önemli noktalarından biri de 2019 yılında alınmış beklemede olan bütün 737 MAX’ler için yapılan ödemeler durduruldu.

Ayrıca alınacak tazminat sadece 2019 yılını kapsayacak. Bundan sonra uçaklar uçuncaya kadar olan dönemdeki zararda ayrıca tahsil edilecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar