Borsa, 115 bin puanda tutunamadı

Küresel piyasalarda, sabah saatlerinde seyreden alıcılı seyir gün ilerledikçe yerine satışlara bıraktı. 115 bin puanın üzerinde açılan BİST 100, açılışın ardından gelen satışlarla eksiye geçti ve 114 bin 500'lere geriledi. Dolar/TL 6,85; euro/TL 7,75 seviyesinden el değiştiriyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda alıcılı bir gün yaşanıyor. ABD borsalarının dün artıda kapanması ve Nasdaq'ın tarihi zirvesini yenilemesinin ardından, pozitif başlayan ABD vadelileri sonrasında yüzde 1 civarı eksiye döndü. Asya borsaları da kapanışa doğru gelen satışlarla günü ağırlıklı olarak ekside kapattı. Piyasalardaki dünkü yükselişte ABD'de Hazine Bakanı Mnuchin'in, yeni destek paketi gelebileceğine dair açıklamaları ve pozitif PMI verileri etkili oldu. 

Yurt içinde bugün açıklanan kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endekslerinden gelen pozitif verilerin ardından gözler yarın açıklanacak olan Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Döviz piyasalarındaki son günlerdeki sakin seyir bugün de devam ederken dolar/TL 6,85; euro/TL 7,75'ten el değiştiriyor. Borsa İstanbul'da ise 115 bin puanın üzerindeli açılışın ardından işlemler eksiye geçti. Endeks, saat 11:10 itibarıyla 114 bin 585 puan düzeyinde işlem görüyor.

Altın 8 yılın zirvesinin ardından dengelendi

Pay piyasalarındaki iyimserliğe karşın altının ons fiyatının yükseliş eğilimini bugün de sürdürmesi dikkati çekti. Ons altın, 1.773 dolar ile Ekim 2012'den bu yana en yüksek seviyesini görmesi sonrası şu dakikalarda 1.770 dolar seviyesinde dengelendi.

MSCI: Türkiye'yi bir alt endekse düşürebiliriz

Dünyanın önde gelen sağlayıcılarından biri olan MSCI yaptığı açıklamada 17 Haziran'da yayımladığı MSCI 2020 Piyasa Erişilebilirliği Gözden Geçirmesi raporunun işaret ettiği doğrultuda, MSCI Türkiye Endeksi'nin yeniden sınıflandırılması önerisi üzerinde bir danışma, konsültasyon başlatabileceğini duyurdu.

Beyaz Saray'ın baş ekonomi danışmanı olan Ulusal Ekonomik Konsey Direktörü Larry Kudlow, ABD ile Çin arasındaki ticaret anlaşmasının tam olarak uygulamada olmadığını, ancak Pekin'in birkaç alanda yapıcı bir yolda ileri doğru adımlar attığını söyledi.  St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD'nin koronavirüs salgınının etkilerini düzeltmeye devam ettiğini ve yılın son 6 ayında ekonomide anlamlı bir toparlanma görüleceği konusunda iyimser olmaya devam ettiğini söyledi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar