Borsa Gündemi Nasıl Takip Edilir

Borsa üzerinde bilgi sahibi olmak ve bu alandan para kazanmak isteyen kişilerin gündemdeki olayları anlık izlemeleri gereklidir. Bu konuda bireylerin fikir sahibi olabilmesi için çeşitli uygulamalar geliştirilmiştir. Bu uygulamalar kullanılmadan da, internet üzerinden de hızlı ve etkili borsa gündemi takibi mümkündür.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Bu amaçla internetten direkt takip programları indirilebilir. Aynı amaçla ekonomi ve finans siteleri de yakından takip edilmelidir. İndirilen takip programlarından bazıları için abone olunup ücret ödenmesi gerekirken, bazıları da ücretsiz olarak kullanılabilir.

Ücretli bir yazılımdan yararlanabilmek için kullanılabilecek birden fazla uygulama bulunuyor. Borsa alanında sadece şansa güvenip yatırım yapmak mümkündür. Fakat bu yatırımlarda başarılı olmak mümkün değildir. Çünkü borsada etkili olan faktör sadece şans değildir. Piyasada yatırımların değişimi için daha önceki hareketlerin ve sonuçlarının takip edilerek ona göre yatırım yapılması esastır. İşte bu sebepten tam olarak piyasanın nereye gideceğini doğru olarak tahmin edebilmek için gelişen koşullar bir bütün olarak dikkate alınmalıdır.

Piyasa takibi ve borsa analizleri önemli uzmanlık alanlarıdır. Bu konuların takibi yapılarak, yatırımların bilinçli bir şekilde değerlendirilmesi gereklidir.

Hisse senedi yatırımı yapmak isteyen bireyler şirket ve sektör analizlerini güvenilir kaynaklardan takip etmelidir. Bu analizlerin doğru ve bilinçli yapılması yatırımcının avantajlı bir konumda olmasını sağlar.

Bu alanda yatırımcının dikkat etmesi gereken hem takip edilen piyasanın olumu olması hem de analizlerin olumlu olmasıdır. Yani bir başka deyişle piyasa ve analizin örtüşmesi gereklidir. Eğer takip edilen piyasa olumlu sinyaller verirken, analizler olumsuz ise bu yatırma hiç girilmemesinde yarar vardır.

Sonuçların birbiri ile aynı paralelde olmaması, alınacak riskin yüksek olduğunu gösterir.

İnternet Üzerinden Borsa Takibi

Borsa takibinin en hızlı yapılabileceği alan internettir.  İnternet üzerinden borsa takibi yaparken İstanbul borsası tarafından konulan kurallar gereği bilgileri 15 dakika gecikmeli olarak alınır.

Pek çok yatırımcı internet üzerinden borsa gündemi takibi yaparken bu işlemin güvenli olup olmadığını düşünmektedir. Bu konuda bilinmesi gereken Borsa İstanbul anlaşmalı yasal siteler üzerinden takip yapılması halinde güvenli verilere ulaşılacağıdır. Borsa İstanbul anlaşmalı yasal sitelerin verdiği bilgiler kesintisiz olarak borsa kapanıncaya kadar sürekli güncellenir. Bu sitelerde verilen fiyatlar borsadaki fiyatlar ile birebir aynıdır.

Borsa gündemini takip edebilmek için kullanılabilecek en hızlı kanal internettir. Borsa İstanbul ile bağlantısı olan sitelere üye olmak suretiyle istenen piyasa araçları takip edilebilir ve borsa gündemi hakkında doğru bilgi sahibi olunabilir.

Borsa Gündemi Takibinde Önemli Noktalar

Borsayı takip eden yatırımcıların göz önünde tutması gereken en önemli nokta olayların önem derecesinin doğru saptanabilmesidir. Piyasa bütün güncel olaylardan etkilenir ama burada önemli olan piyasanın hangi faktörden çok, hangi faktörden ise az etkilendiğini anlayabilmektir.

Özellikle hangi yatırım aracı değerlendirilecek ise bu konuda bilgi sahibi olunmalıdır. Söz gelimi en iyi bilinen konulardan bir tanesi dolar ile altının hareketinin birbirine zıt olduğudur. Bu durumun farkında olan bilinçli yatırımcı altın fiyatlarının düşmesi halinde doğrudan dolar yatırımına yönelir. Doğru tahmin yapmak çok önemlidir. Bu sayede kazanç elde edilebildiği gibi zarara da geçilebilir.

Özetle söylemek gerekirse borsada başarılı olmanın şans ile çok yakından ilgisi bulunmamaktadır. Bu konuda yatırımcıların faydalanabileceği  çeşitli yazılımlar bulunuyor.

Borsa İstanbul Kamu Aydınlatma Platformu

Bu uygulamalardan yararlanılabileceği gibi doğrudan Borsa İstanbul Kamu Aydınlatma Platformu takip edilerek de yatırım araçlarındaki değer değişiklikleri doğru olarak izlenebilir.

Herhangi bir borsa takip uygulaması ile çalışmaya başlamadan önce demo hesapları üzerinde egzersiz yapılmalıdır. Bu hesaplarda yatırım yaparken fiyat hareketleri incelenerek yorumlanabilmelidir. Hiçbir demo çalışması yapmadan direk borsada yatırım yapmak ciddi kayıplar neden olabilir.

Ücretsiz Borsa Takip Uygulamaları

En çok kullanılan borsa takip uygulamaları; İnvesting.com, Fixel mobile, TEB Pratik Borsa, BigPara, Borsa Online şeklinde sıralanabilir.

 

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar