Borsa, hisse volatilite tedbirlerine iki yeni kademe getirdi

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi’nde değişikliğe gitti. Buna göre söz konusu sistem dahilindeki uygulamalara 'Emir Paketi' ve 'Emir İletim Kanallarının Kısıtlanması' eklendi. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi’ndeki (VTBS) uygulamalarına “Emir Paketi” ve “Emir İletim Kanallarının Kısıtlanması” tedbirlerini ilave etti.

Açıklamaya göre Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi’nin “Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas” ve “Tek Fiyat Yöntemi ile İşlem Görme” tedbirlerini içeren üç aşamalı tedbir yapısına iki ilave yapıldı.

Yeni tedbirler “Emir Paketi” (Piyasa Emri ve Piyasadan Limite Emir Girişinin Kısıtlanması, Emir İptalinin, Emir Miktar Azaltımı ile Emir Fiyat Kötüleştirmesinin Yasaklanması ve Emir Toplama Bilgi Yayınının Kısıtlanması) ve “Emir İletim Kanallarının Kısıtlanması (İnternet Emir Yasağı)” olarak sıralandı.

Tedbirler, “Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı”, “Brüt Takas”, “Emir Paketi”, “Tek Fiyatla İşlem Görme” ve “Emir İletim Kanallarının Kısıtlanması (İnternet Emir Yasağı)” sırasıyla uygulanacak.

Tedbirler, pazar yapılanması, pazar değişimi, SPK kararı veya diğer nedenlerle yürürlükte olan uygulamaların geçerlilik süresinden ayrı olarak tedbir süresinin sonuna kadar uygulanmaya devam edecek.

Mevcut uygulamada tüm tedbir aşamaları için “15 gün” olan tedbir süresi “1 ay” olarak uygulanacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar