Borsa İstanbul, 1.340 puan ile rekor tazeledi

Dünya borsalarında yaşanan yükselişler ve oluşan iyimser havanın desteğiyle yükselişini sürdüren Borsa İstanbul, 1.340 puanı geçerek tüm zamanların en yüksek seviyesini geliştirdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dünya borsalarında aşı haberleriyle birlikte devam eden rallilere Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi de rekor seviyelerini güncelleyerek eşlik ediyor. 

Güne yüzde 0,69 artışla 1.330,07 puandan başlayan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, gün ortasına doğru tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.340 puanı gördü. Yeni tarihi zirve 1.340,24 oldu.

Kasım ayına yükselişle başlayan endeks, ekonomi kanadındaki değişim ve alınan yeni kararlar sonrasında kademeli olarak 1.250, 1.300 ve 1.330 puan seviyelerini aşmasının ardından bu hafta da rekor tazelemeye devam ediyor. Hafta ortasında günün ilk yarısında endeks 1.340 puanı aşarak yeni zirveyi gördü. BİST 100'ün kasım ayındaki performansı yüzde 20 artışa işaret ediyor.

Dün 1.305-1.335 bandında dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,51 artışla 1.320,98 puandan tamamlamıştı.

Analistler, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Aktif Rasyosu hesaplanmasına son vermesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu haber akışı ve ABD'de başkanlık seçimine ilişkin belirsizliğin ortadan kalkması ile pay piyasalarında risk iştahının yüksek seyrettiğini ifade etti.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de büyüme başta olmak üzere yoğun veri gündemi ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının takip edileceğini kaydeden analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.340 ve 1.360 seviyelerinin direnç, 1.290 puanın destek konumunda olduğunu söyledi.

Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar