Borsa İstanbul’da bir halka arz daha

Derlüks 2.66 TL sabit fiyatla talep toplama yöntemiyle halka arz edilecek. Borsa İstanbul'da bir süredir düşen halka arz sayısı 2019 yılında tekrar yükselmeye başladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul'da bir süredir düşen halka arz sayısı 2019 yılında  tekrar yükselmeye başladı. Smartiks ve CEO Event Medya'nın ardından Emiliano Zapata markasıyla bilinen Türkiye'nin önde gelen deri ve  tekstil üreticisi Derlüks 2.66 TL sabit fiyatla talep toplama  yöntemiyle halka arz edilecek.

Habertürk'ten Alper Öcal'ın haberine göre, Safkar ve Trabzon Limanı ile başlayan halka arzları bu dönemde EnerjiSA ve Liv Hospital  ile Medical Park gibi hastaneleri bünyesinde barındıran MLP Sağlık Hizmetleri'nin halka arzı takip etti. Mayıs 2018'de borsaya gelen Kafein Yazılım sonrası ise yaklaşık 1 yıllık nadas dönemi var.

Yaz aylarında baş gösteren kurdaki yükseliş ve ekonominin makro göstergelerindeki bozulmanın yavaş yavaş toparlanmasıyla borsa da kendine gelmeye başladı. Yıl içerisinde 83 bine kadar inen BIST-100 endeksi 95 bin üzerinde seyrederken halka arzlar da artıyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar