Borsa İstanbul’da düşüş ikinci günde de sürdü
Borsa İstanbul’da satış baskısı haftanın ikinci işlem gününde de devam etti.
Abone ol
BIST 100 endeksi, salı seansına önceki kapanışa göre yüzde 0,06 düşüşle 14.324,75 puandan başladı. Günün ilk bölümünde yatay bir seyir izleyen endeks, öğleden sonra artan satış baskısıyla yönünü aşağı çevirdi.
Gün içinde en yüksek 14.441,24 puanı gören BIST 100, en düşük 14.151,94 seviyesini test etti. Endeksin günlük işlem hacmi ise 195,8 milyar TL olarak gerçekleşti.
BIST 100’de önceki kapanışa göre 105,05 puanlık düşüş yaşanırken, yatırımcıların satış ağırlıklı işlemleri endeksin negatif kapanmasında etkili oldu.
Teknik seviyeler
Analistler, BIST 100’de 14.300 ve 14.400 puan seviyelerini direnç, 14.200 ve 14.000 puan seviyelerini ise destek olarak takip ediyor.
Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.