Borsa İstanbul’da iklim düzeldi

InvestAZ Yatırım tarafından hazırlanan BIST analizinde, ‘Günün ilk yarısını sert satışlarla geçiren borsalar öğle  saatlerine doğru toparlandı’ tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

InvestAZ Yatırım Tarafından Hazırlanan BIST Analizi:

"Borsa İstanbul’da İklim Düzeldi

Günün ilk yarısını sert satışlarla geçiren borsalar öğle  saatlerine doğru toparlandı. BIST100 endeksi gün içerisinde 1.508  seviyesine kadar gerilemesinin ardından 1.533’e kadar yükselmiş  durumda. Türk Lirası yeni haftaya satıcılı başlayarak günün en yüksek  seviyesi olan 7,53 seviyesini gördü.

Geçtiğimiz haftanın sonuna doğru Cumhurbaşkanı’nın faiz ve enflasyon açıklamalarının ardından  yükselmeye başlayan Dolar/TL’de tekrar 7,50 seviyelerinde geçirilecek  bir sürenin başlangıcı olabilir.

21 Ocak Perşembe günü TCBM’nin faiz  kararını bekleyecek olan piyasalar ve özellikle Dolar ve Euro  pariteleri için belirleyici olacak PPK toplantısı ve faiz kararında  piyasa beklentisi faizlerin sabit kalması yönünde.

Yerel analistler  faiz artışı beklemezken yabancı yatırım bankalarından Deutsche Bank 2021’nin ilk çeyreğinde toplam 250 baz puan artırım, Morgan Stanley  ise 21 Ocak’tan 100 baz puan faiz artırımı çıkmasını bekliyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar