Borsa İstanbul'da kayıplar yüzde 5’i geçti

Borsa İstanbul'da, bayram tatili sonrası ilk işlem gününde sert değer kayıpları yaşanıyor. Güne yüzde 1'i geçen primle başlayan BİST 100'de günün ikinci yarısı artan satışlarla birlikte kayıplar yüzde 5'i geçti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yurt içi piyasalar bayram tatilinden negatif bir şekilde döndü. Temmuz ayı için açıklanan verilerde enflasyonda artışın beklentilerin altında kalması, ihracatta yılın en yüksek seviyesine ulaşılması ve PMI'ın büyümeyi destekleyici değerlerde seyretmesine rağmen Borsa İstanbul'un, küresel piyasalardan negatif ayrıştığı bir gün yaşanıyor. Açılışta kısa bir süreliğine yüzde 1'in üzerinde yapan hisse senetleri, sonrasında endeks geneline yayılan bir şekilde düşüşe geçti. Borsa İstanbul'da günün ikinci yarısında artan satışlarla birlikte 1.100 puan seviyesi aşağı yönlü olarak kırıldı.

Saat 17:35 itibarıyla BİST 100 Endeksi, yüzde 5,48 kayıpla 1.065,23 puandan işlem görüyor.

Yaşanan düşüşün tek bir habere ya da gelişmeye bağlı olmadığını değerlendiren uzmanlar, Uzmanlar, temmuz ayında dünya borsalarından pozitif ayrışan BİST 100'de algının bu sefer terse dönmüş olabileceğine işaret ediyor.

Dolar/TL'de iki farklı kur

Dün yurt içi piyasalar kapalıyken 7 lira sınırına dayanan dolar/TL kuru, bugün ise 6,96-6,98 bandında hareket etti. Londra'da TL swap oranlarındaki sert yükselişler sonrası serbest piyasada ise farklı bir kur oluşmuş durumda. TL sıkışıklığı nedeniyle serbest piyasada dolar/TL 7,08 düzeyinden el değiştiriyor. Gün içerisinde 8,24'leri gören euro/TL kapanışa doğru 8,20'nin hemen üzerinde dengelendi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar