Borsa İstanbul'da kazançlar yüzde 2'ye yaklaştı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi gün içinde yüzde 2’nin üzerinde yükseldi. Bankacılık hisseleri öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılışındaki enflasyon mesajlarının piyasada olumlu yankı bulduğu değerlendiriliyor.

Abone ol
Borsa İstanbul'da kazançlar yüzde 2'ye yaklaştı
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, gün içinde dalgalı seyir izlemesine rağmen öğleden sonra gelen güçlü alımlarla yüzde 2’nin üzerine çıktı ve günü 11.220 puandan kapatarak yatırımcısına moral verdi.

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, dün yaşanan satış baskısının ardından güne düşüşle başladı.

Açılışta yüzde 0,18 değer kaybeden endeks, öğleden sonraki seansta gelen alımların etkisiyle toparlanarak pozitif bölgeye geçti.

Endeks, gün içinde en yüksek 11.259,32 puanı görürken, en düşük seviyesini ise 10.896,41 puanda test etti.

Bankacılık hisseleri öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis açılışındaki enflasyon mesajlarının piyasada olumlu yankı bulduğu değerlendiriliyor. 

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.900 ve 10.800 puanın destek, 11.100 ve 11.200 seviyelerinin ise direnç konumunda olduğunu belirtiyor.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar