Borsa İstanbul’da pozitif seyir sürüyor

Geçtiğimiz hafta bankacılık hisseleri önceliğinde başladığı  yükselişine devam eden BIST 100 endeksi bugünde pozitif seyrini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı kararnamesi ile TL mevduatlarında ve kambiyo işlemlerinde uygulanan BSMV oranlarında yapılan vergi indirimi yükselişi destekliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ahlatcı Yatırım Tarafından Hazırlanan Analiz:

"Endeks Takibimizdeki Direnç Seviyesi Üzerinde Tutunmaya Çalışıyor

Geçtiğimiz hafta bankacılık hisseleri önceliğinde başladığı  yükselişine devam eden BIST 100 endeksi bugünde pozitif seyrini  sürdürüyor. Dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararnamesi ile TL mevduatlarında ve kambiyo işlemlerinde uygulanan BSMV oranlarında yapılan vergi indirimi  bankacılık hisselerini öncülüğünde endeksi olumlu etkilerken özellikle  ABD vadelilerindeki pozitif seyir de endeksteki yükselişi destekliyor.

Endekste yükselişin sürmesi halinde 1.152 ve 1.160 direnç seviyeleri söz konusu olabileceği gibi olası geri çekilmeler yaşanması durumunda  ise 1.140 ve 1.132 destek seviyeleri söz konusu olabilir.

Destekler: 1.140 / 1.132 / 1.125

Dirençler: 1.152 / 1.160 / 1.165 "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar