Borsa İstanbul'da sert düşüş

Borsa İstanbul BİST 100 endeksinde sert düşüşler yaşanıyor. Küresel piyasalarda riskli varlıklara yönelik iştah gerilerken haftanın ortasında Borsa İstanbul cephesinde de satışların hızlandığı görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul küresel piyasalarda risk iştahının düşük olduğu işlem gününde yabancı satışlarının hızlanmasıyla sert düşüş yaşadı.

Güne yatay başlayan BIST 100 endeksi seansın öğleden sonraki bölümünde satışların hızlanmasıyla yüzde 4'ü aşan kayıp yaşadı. Satışların daha çok sanayi hisselerinde ağırlık kazandığı görüldü. Sanayi endeksinde günlük düşüş yüzde 5'ü bulurken, bankacılık endeksindeki kayıp ise yüzde 2 civarında gerçekleşti.

Piyasa analistleri satışların daha çok yabancı kurumlar kanalıyla yapıldığına dikkat çekti.

Ünlü&Co analistleri raporda borsanın performansı için dolar bazlı teknik seviyelere vurgu yapmıştı. Raporda, "167 dolar ve 164 dolar, BIST 100 için dikkat edilmesi gereken ana destek seviyeleri. Mart ayında yaşanan büyük düşüş sonrasında 167-178 dolar bandında dengelenme çabası ile geçildi. Bugüne bakıldığında BIST yeniden 167 dolara geri geldi. Bu destekler belirttiğimiz 1.354 ve 1.330 seviyeleridir. Bu destek bölgelerinin kırılması Mart ayında yaşanan düşüş dalgasının devamı şeklinde bir düşüş dalgası başlatabilir” değerlendirmeleri yer aldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar