Borsa İstanbul’da yükseliş devam eder mi?

Yapı Kredi Yatırım tarafından hazırlanan teknik analiz raporunda kasım ayının ortası itibariyle hızlı bir yükseliş trendi gösteren BIST 100’ün geçen hafta yatay bir seyirde olduğu belirtildi. Analizde, ‘1,350  direncinin kırılması piyasada sırasıyla 1,375, 1,400 ve 1,450  seviyelerini hedefleyecek yükseliş potansiyelinin devamını  getirecektir’ tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yapı Kredi Yatırım Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:

"Piyasada son dönemde yaşanan hızlı yükselişin ardından, geçtiğimiz hafta yatay bir bant içerisinde konsolidasyon sürecinin hakim olduğunu  gözlemliyoruz.

1,350 ara hedefine ulaşarak haftalık periyotta % 0.36 oranında  değer artışının gerçekleştiği piyasada, seans içi ilk önemli destek  noktası olarak 1,320 seviyesini almaya devam ediyoruz.

Endeksin 1,320  üzerinde dengelenmeyi başaracak hareketlerinin ardından, 1,350 ara  hedef noktasını aşma denemelerini sürdüreceğini düşünüyoruz. 1,350  direncinin kırılması ise piyasada sırasıyla 1,375, 1,400 ve 1,450  seviyelerini hedefleyecek yükseliş potansiyelinin devamını  getirecektir.

Dolayısıyla piyasada şu aşamada etkisini sürdüren yukarı hareket  kapsamında, yükseliş yönündeki pozisyonlar için stop loss noktası  olarak bir alt destek olan 1,300 seviyesinin alınmasını öneriyoruz.

1,320 altındaki seyri zayıflama, 1,300 desteğinin kırılmasını ise kısa vadeli satış sinyali olarak değerlendireceğiz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar