Borsa İstanbul'dan uygun olmayan işlemler uyarısı

İki kez devre kesicinin çalıştığı borsada sert değer kayıpları yaşandı. Borsa İstanbul, işlemlerin anlık olarak takip edildiğini, uygun olmayan işlemlerle ilgili inceleme başlatılacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İki kez devre kesicinin çalıştığı borsada sert değer kayıpları yaşanırken, Borsa İstanbul'dan 'uygun olmayan işlemler' ile ilgili uyarı geldi. Borsa İstanbul, işlemlerin anlık olarak takip edildiğini, uygun olmayan işlemlerle ilgili inceleme başlatılacağını açıkladı.

Yapılan duyuruda şöyle denildi: Borsa İstanbul A.Ş. olarak piyasalarımızın etkin, güvenilir ve şeffaf bir ortamda işleyişini teminen borsamız piyasalarında gerçekleştirilen işlemler gözetim faaliyeti kapsamında anlık ve sürekli olarak izlenmekte olup, yatırım kuruluşlarımızın ve yatırımcılarımızın mevzuata uyum konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önemle rica olunur.

Aksi durumda, usulsüz açığa satış işlemleri başta olmak üzere sermaye piyasası kurulu ve borsamız düzenlemelerine uygun olmayan işlemlere karşı gerekli her türlü tedbirin alınacağı, inceleme ve denetim faaliyetlerinin titizlikle icra edileceği hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar