Borsada 4 aydır böylesi görülmedi

BIST 102 bin puana yaklaşarak 22 Mart sonrası zirveye yükseldi. Mart ayında yurt içi yerleşiklerin döviz talebinin rekora ulaşması ve kurun da yükselmesi ile swap limitlerinin güncellenmesi borsada sert düşüşe neden olmuştu. TL azlığında hisse satışları yaşanması ve diğer gelişmelerle endeks 23 Mayıs’ta 84 bin puan altına gerileyerek son 2 yılın en düşüğüne inmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Küresel piyasalarda ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşları ile yükselen volatilite G-20 zirvesi sonrasında azaldı, iki ülke arasındaki müzakerelerin devam edileceği iyimser beklentileri kuvvetlendirdi.

Diğer taraftan Fed ve ECB’nin genişlemeci para politikasına yönelmeleri ve gelişen ülke ekonomilerinde de faiz indirimlerinin gündeme gelmesi ile GOP’lara olan talep arttı.

Güney Kore Merkez Bankası’nın 3 yılın ardından faiz indirimine gitmesi ile gelişen ülke hisse ve tahvillerindeki yükseliş bugün arttı. TL varlıklar da ralliye uyum sağlarken BIST 100 bugün %2’ye yakın primle 101.720 puana yükselerek 22 Mart sonrası en yüksek seviyeye çıktı.

Mart ayında yurt içi yerleşiklerin döviz talebinin rekora ulaşması ve kurun da yükselmesi ile swap limitlerinin güncellenmesi borsada sert düşüşe neden olmuştu. TL azlığında hisse satışları yaşanması ve diğer gelişmelerle endeks 23 Mayıs’ta 84 bin puan altına gerileyerek son 2 yılın en düşüğüne inmişti.

Küresel gelişmelerin gelişen ülke piyasalarını desteklemesi ve yurt içinde özellikle ABD ile S-400 konusunda korkulan ekonomik yaptırımların henüz yaşanmaması ile yükselişe geçen TL varlıklar, bu hafta en çok kazananlar arasında yer alıyor.

BIST Bankalar da bugün %2,20 primle 147.300 puandan işlem görüyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar