Borsada bilanço dönemine giriliyor: En yüksek karı yakalayacak muhtemel 10 hisse

Borsada işlem gören şirketler son çeyrek ve yıllık finansal tablolarını önümüzdeki hafta itibariyle açıklamaya başlayacak. Oyak Yatırım Menkul Değerler, yıllık bazda en yüksek kar büyümesi yakalayacak şirket tahminlerini paylaştı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazırlanan Analiz:

"Finans dışı şirketler net karda baskı hissedecek

Yurtiçi talepteki hafif toparlanmaya rağmen finans dışı  şirketlerin toplam net karlarının geçen seneye göre %32, geçen çeyreğe  göre de %27 daralmasını bekliyoruz.

Bunda yüksek baz etkisinin yanı  sıra, zayıflayan TL'nin ve düşen emtia fiyatlarının da etkisinin  olacağını tahmin ediyoruz.

TL'nin çeyreksel bazda dolar ve euro  karşısında sırasıyla %5 ve %8'lik değer kaybı kısa döviz pozisyonu  olan şirketlerin yükünü arttırsa da borçlanma maliyetlerindeki düşüş, yüksek kısa vadeli borcu olan şirketler için bir miktar rahatlama  sağladı.

Aselsan, Brisa, Dogus Otomotiv, Emlak Konut REIT, Enerjisa, Koza Gold, Soda, Sabancı Holding, Sisecam ve TAV Holding'in yıllık bazda en yüksek kar büyümesi yakalayacak şirketler olmalarını bekliyoruz.

Öte yandan, kısa döviz pozisyonu olan şirketlerin (Anadolu Efes, Coca Cola Icecek, Migros, Torunlar GYO ve Türk Telekom) ve emtia  bazlı oyuncuların (Aksa Akrilik, Ereğli, İsdemir, Kardemir ve Tüpraş)  net karda en zayıf yıllık büyüme gösteren şirketler olmalarını  bekliyoruz.

Kar dönemi 28 Ocak'ta Arçelik ile başlayacak ve 30 Ocak'ta Garanti, 31 Ocak'ta da Akbank ile devam edecek. Şirketlerin konsolide  olmayan sonuçları için son tarih 2 Mart, konsolide sonuçları için de 10 Mart olarak belirlendi.

Kaynak: Oyak Yatırım

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar