Borsada bugün pozitif açılış bekleniyor

A1 Capital tarafından günlük olarak hazırlanan raporda; Yurt içi piyasalarda önemli veri akışlarının yanı sıra 4. çeyrek bilanço sezonunun başlaması ile hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkıyor denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A1 Capital tarafından hazırlanan piyasa yorumunda şu detaylara yer verildi:

Yurtiçi piyasalarda önemli veri akışlarının yanı sıra 4.çeyrek bilanço sezonunun başlaması ile hisse bazlı fiyatlamalar öne çıkıyor. Dün güne yatay pozitif hareketle başlayan endeks günü %0.09 primle 119.242 puanla tamamladı. 118.500 destek alanından tepki alımları ile karşılaşan endeks, içeride jeopolitik risklerin baskısı altında kalırken, dışarıda virüs endişesi ile yükselişi sınırlı kalıyor. Bu sabah Asya piyasalarında ve vadeli taraftaki pozitif hava endeksin bugün içerisinde 120.000 üzerine atmasını destekleyebilir. Tek kritik konu İdlib’le ilgili haber akışları olabilir. Şayet bu cepheden olumsuz bir açıklama izlenmedikçe endeks yapmış olduğu düzeltmenin ardından toparlanma hareketini global havanında etkisiyle sürdürmek isteyebilir. Kur cephesinde ise 5.9850 seviyesi izleniyor. 5.95 üzerindeki kalıcılık TL varlıklarda ki kırılganlığı canlı tutuyor.

Küresel piyasalarda ise özellikle Asya’da spot endekslerde yaşanan sert satışların ardından bu sabah pozitif bir hava hâkim. Vadeliler tarafında da benzer şekilde anlık olarak olumlu bir tablo var. Altın ise endekslerdeki harekete bağlı olarak 1575$ seviyesine doğru çekilirken, petrol fiyatları ise dünkü kayıplarını özellikle OPEC’in petrol kesintisi çağrısı ile toparladığı görülüyor. Bugün veri takvimi sakin, haber başlıkları yakından izlenecek.

Manşette Öne Çıkanlar 

·         OPEC kaynaklarından gelen açıklamaya göre, komitenin 14-15 Şubat tarihinde toplanmayı değerlendirdiklerini, üyelerin ek kesintiye ihtiyacı kabul ettiğini dile getirdi.

·         Euro bölgesinde imalat PMI ocak ayında 47,9 seviyesinde gerçekleşti. Almanya’da imalat PMI verisi ocak ayında 45,3 seviyesinde gelerek beklentinin 0,1 puan üzerinde açıklandı.

·         TÜİK verilerine göre ocak ayı TÜFE aylık bazda %1,35, yıllık bazda ise %12,15 oranında artış kaydetti. Aynı dönemde çekirdek enflasyon yıllık bazda %9,88 seviyesinde açıklandı. ÜFE ise aylık bazda %1,84, yıllıkta ise %8,84 oranında arttı.

·         Brexit Müzakerecisi Barnier, AB komisyonuna verilen İngiltere ile müzakere yetkisi AB hükümetleri tarafından 25 Şubat tarihinde uygulanacağını belirtti.

·         Doğuş Otomotiv'in CEO'su A. Bilaloğlu, "VW Manisa kararını zaten verdi. Dolayısı ile, Bulgaristan ve Romanya gibi başka bir ülke arayışı yok." dedi

·         New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank davasında bir üst mahkeme, kendi kararını verinceye kadar federal mahkemede süren davanın durdurulmasına karar verdi.

·         Borsa İstanbul’da bugün pozitif açılış yapması bekleniyor.

ŞİRKET HABERLERİ

· AEFES – Kredi derecelendirme hizmeti aldığı uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody's Investor Services (Moody's) ile Şirket arasındaki kredi derecelendirme hizmeti sözleşmesi şirketin talebi doğrultusunda feshedilmiştir.Şirketin uluslararası derecelendirme kuruluşları Standard & Poor's ve Fitch Ratings ile kredi derecelendirme sözleşmeleri bulunmakta olup, bu sözleşmeler devam etmektedir.

· AFYON – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmesi Sonucu ile ilgili paylaşım

· AKCNS – 8.12.2019 tarihli özel durum açıklaması ile duyurulan üyesi bulunduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında 01.01.2020- 31.12.2021 dönemini kapsayan" Toplu İş Sözleşmesi" görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır.

· ASUZU – Toplu İş Sözleşmesi Anlaşması ile ilgili paylaşım

· BANVT – Sayın Behiç Gülşen, şirketin İnsan Kaynakları Müdürü pozisyonuna 3 Şubat 2020 tarihi itibariyle göreve başlamak üzere atanmıştır.

· BASCM - Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Tamamlanması ile ilgili paylaşım

· BJKAS – Sayın Ertuğrul Avcı 03.02.2020 tarihi itibariyle Beşiktaş Şirketler Grubu Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

· BRKO – Şirket ile Koral Mühendislik Recep Koral arasında 11 / 10 / 2018 tarihinde yapılan müşavirlik sözleşmesi 31 Ocak 2020 tarihi itibariyle sona erdirilmiştir.

· BSOKE – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Tamamlanması ile ilgili paylaşım

· BTCIM – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Tamamlanması ile ilgili paylaşım

· BUCIM – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Sonuçlanması ile ilgili yayınlanan bildirim

· CIMSA – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmesi Sonucu ile ilgili paylaşım

· CMENT – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmesi Sonucu ile ilgili paylaşım

· DGKLB – Şirket ile Tahincioğlu Gayrimenkul İnşaat ve Tur. A.Ş. arasında İstanbul'da inşa edilen Nida Park Küçükyalı Projesi'nin banyo dolaplarının imalatı hususunda, KDV hariç 896.000 TL tutarında sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme konusu işler üç ay içerisinde tamamlanacaktır.

· DMSAS – Toplu İş Sözleşmeleri Görüşmeleri ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

· FROTO – Şirketin 2019 yılı finansal sonuçları 11 Şubat 2020, Salı günü KAP'ta yayınlanacaktır.

· GSDDE – Şirketin Malta'da kurulu bağlı ortaklıklarından alacaklarının, Cano Maritime Ltd.'den 8.500.000.- ABD Doları, Hako Maritime Ltd.'den 3.200.000.- ABD Doları tutarındaki kısımlarının, bu bağlı ortaklıkların bu tutarlarda yapacakları sermaye artırımlarında sermaye payına dönüştürülmelerine, bu amaçla söz konusu alacakların yapılacak artırımlarda sermaye olarak konması için "Sermaye Katılım Sözleşmeleri" ("Contribution Agreements") imzalanmasına ve gereken diğer iş ve işlemlerin yerine getirilmesine, karar verilmiştir.

· INFO, IYF – Sermaye Piyasası Kurulunun 03.02.2020 tarih ve 32992422-205.04.04-E.1406 sayılı yazısı ile; Göktürk Mahallesi İstanbul Caddesi Country Life Sitesi Kapı N32 B Blok D:42 Eyüp-İstanbul adresinde İrtibat Bürosu kurulmasına izin verilmiştir.

· KERVN – Aareal Bank AG'den alacak temlikiyle Galeri Kristal'e temlik olunan, temlik alacaklısı Galeri Kristal'e karşı Borçlarının Yapılandırılması ve Tasfiyesi Hakkında KAP'ta yer alan paylaşım

· KONYA – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Tamamlanması ile ilgili paylaşım

· METUR – Şirket Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dursun Şafak'ın 31.01.2020 tarihinde Yönetim Kuruluna sunduğu istifasının kabul edilmesine karar verilmiştir.

· NUHCM – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Sonuçlanması ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

· PEKGY -Şirket sermayesinin artırılması ile sağlanacak 72.9000.00.-TL’lik nakit fon Şirketin mevcut finansal ve diğer borçlarının ödenmesinde ve yatırımların finansmanında kullanılacaktır.

· PRKAB – Toplu İş Sözleşmesi Anlaşması ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

· REKABET KURUMU – Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’nin NetGSM İletişim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.’ye çağrı sonlandırma hizmeti vermemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’u ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma sonucunda, toplanan tüm delil, bilgi ve belgeler, düzenlenen Rapor, Ek Görüş, yazılı savunmalar ve sözlü savunma toplantısında yapılan açıklamalar değerlendirilerek, 23.01.2020 tarihinde yapılan Rekabet Kurulu toplantısında 20-06/67-36 sayı ile;Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. ve Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal etmediklerine, dolayısıyla idari para cezası verilmesine yer olmadığına, gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 60 gün içinde Ankara İdare Mahkemelerinde yargı yolu açık olmak üzere, oybirliği ile karar verilmiştir

· SARKY – Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinin Sonuçlanması ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

· SASA – Şirketin yıllık 1,5 milyon ton üretim kapasiteli PTA yatırımı projesi kapsamında, INVISTA'nın teknik bilgilerini ve fikri mülkiyet haklarını (lisansörlük) kullanmak üzere Şirket ile Koch Industries Inc.'in %100 iştiraki olan INVISTA Tekstil (U.K.) Limited arasında "Niyet Mektubu" imzalanmıştır.

· YAPRK – Kırsal Kalkınma Destekleri 13.Etap kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Tebliği çerçevesinde Yenilenebilir Enerji (Güneş Enerjisi) Tesisi yatırımı için yapılan hibe başvurusu olumsuz sonuçlanmıştır. Şirkette bulunan hayvan barınaklarının bir kısmının çatılarına 300 KW gücünde güneş panelleri kurularak kendi öz tüketimde kullanılmak üzere üretilecek elektrik, yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık %30'unu karşılayacaktır. Yatırımın tahmini maliyeti 200.000 USD olup, projenin yapımına şirket finans kaynakları ile devam edilecektir.

· ZOREN – EPDK tarafından Şirketin %100 bağlı ortaklığı Zorlu Trade Elektrik Toptan Satış AŞ'ye Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde elektrik enerjisi ve/veya kapasitesi ticareti yapmak üzere tedarik lisansı verilmiştir. İlgili lisans 23.01.2020 tarihinden itibaren 20 yıl süreyle geçerli olacaktır.

· GYHOL – Şirket Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi Sayın Ezgi Sertoğlu Öğüt ‘ün görevinden ayrılması nedeniyle, yerine  Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim Tebliği (II-17.1)'nin 11. Maddesi 2. Fıkrası gereğince ve Kurulun i-SPK. 17.4 (27.02.2015 tarih ve 5/225 s.k.) sayılı İlke Kararı kapsamında Sn. Eylem Çiftçi Gölünç' ün 03.02.2020  tarihi itibarıyla Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi olarak atanmasına ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görevlendirilmesine karar verilmiştir.

· GEDIK – Yatırımcı İlişkileri Bölümü Yöneticisi Ataması ile ilgili paylaşım

· MAKTK – Şirketin üyesi olduğu metal iş kolundaki işveren sendikası Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Birleşik Metal-İş Sendikası arasında 01.09.2019-31.08.2021 dönemini kapsayan Grup Toplu İş Sözleşmesi Anlaşma Tutanağı'nın imzalandığı hususu MESS tarafından Şirkete bildirilmiştir.

· EKGYO – Şirket tarafından ihale edilen İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy İkmal İnşaatı İşi' nin sözleşmesi, Yüklenici Yıldızlar İnş. ve Tic. A.Ş. ile 03.02.2020 tarihinde imzalanmıştır.Sözleşme Bedeli : 349.750.000 TL ( KDV Hariç)

· TSKB – TSKB'nin 2019 yılı 12 aylık konsolide olmayan dönem net karı 701.645.000 TL oldu. (2018/12 AYLIK: 660.926.000 TL)
 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar