Borsada düşüş yüzde 5'i aştı

Borsa satışlarla başladığı yeni haftada yüzde 5'in üzerinde değer kaybı yaşanıyor. Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 8'i aştı. Trump'ın yaptırım açıklaması sonrası BIST, 93 bin seviyelerine kadar çekildi. Dolar/TL ise 5.93'ün üzerinde.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yeni haftaya kayıplarla başlayan yurtiçi piyasada, satış baskısı devam ediyor. Jeopolitik riskler ve ABD'nin devam eden 'yaptırım' açıklamaları baskı unsuru yaratan gelişmeler.

Güne düşüşle başlayan borsa ABD Başkanı Trump'ın yeni tweeti sonrası düşüşünü daha da hızlandırdı. Borsada kayıp yüzde 5'i aşarken endeks 93.600 seviyelerine kadar indi. Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 8'i aştı.

Trump, "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor. İnsanlar NATO üyesi Türkiye ile savaşa gireceğimizi gerçekten düşünüyor mu? Hiç bitmeyen savaşlar sona erecek! Bunlar Türkiye ve Avrupa ülkeleri tarafından kolaylıkla yeniden yakalanır, ancak hızlı hareket etmeliler" ifadelerine yer verdi.

 Yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL ise 5.9370 seviyelerine kadar çıktı.

Saat 14:35 itibariyle; BIST 93.710 (%-5,3) ve dolar/TL 5.9330 (%0,83) seviyesinde yer alıyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar