Borsada endeksten sıfır atılmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı

Borsa İstanbul'da endeksten iki sıfır atılmasına ilişkin tüm hazırlıklar ve üye provaları bugün itibarıyla tamamlandı. Canlıya geçiş öncesinde testlere devam edilebilmesi amacıyla prova  ortamı 20, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde açık olacak.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre "BIST Pay Endekslerinden İki  Sıfır Atılması Projesi" kapsamında tüm hazırlıklar ve üye provaları tamamladı.  VİOP endeks vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri esaslarında değişiklik  yapılmasını da içeren BISTECH işlem sistemi güncellemesi planlandığı şekilde 27  Temmuz'da devreye alınacak.

Geçiş çalışmaları kapsamında Kıymetli Madenler Piyasasında 24 Temmuz  Cuma günü seansa 21.30'da ara verilecek ve seansa normal zamanı olan 27 Temmuz  Pazartesi günü saat 08.00'de devam edilecek.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında 24 Temmuz Cuma günü akşam seansı  düzenlenmeyecek. Aynı gün Endekslere Dayalı Vadeli İşlem ve Opsiyon  Sözleşmelerinde bekleyen İptale Kadar Geçerli (İKG) ve Tarihli (TAR) emirler ile  aktive olmamış Şarta Bağlı (SAR) emirler VIOP_GUNSONU işlem günü bölümünde iptal  edilecek.

Canlıya geçiş öncesinde testlere devam edilebilmesi amacıyla prova  ortamı 20, 21 ve 22 Temmuz tarihlerinde açık olacak.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar