Borsada işlem gören 5 şirkette önemli gelişmeler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 5 şirket haberi var.

Aksigorta (AKGRT, Pozitif): Şirket'in 2019 Kasım ayındaki toplam prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %46 oranında artarak 422,5mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise aynı dönemler itibariyle %37 oranında artarak 258,6mn TL'ye yükselmiştir. Kasım ayı prim üretimi ile beraber Şirket'in 2019 Ocak - Kasım dönemi prim üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 oranında artarak 3.917mn TL'ye yükselmiştir. Kara araçları sorumluluk hariç toplam üretim ise dönemler itibariyle %29 oranında artarak 2.543mn TL olmuştur.

Sasa Polyester (SASA, Nötr): Şirket kayıtlı sermaye tavanının 1,5milyar TL artırılarak 1,5milyar TL'den 3milyar TL' ye yükseltilmesi ve geçerlilik tarihinin 2019 - 2023 yılları olarak güncellenmesi kapsamında 11.12.2019 tarihinde SPK'ya başvuru yapıldığını duyurmuştur.

Derlüks Deri (DERAS): Şirket, yaptığı açıklamada Emiliano Zapata markası ile A ve A+ segmenti müşteriye hitap etmekte olduğunu ve dünya ekonomilerinin yavaşlaması, ticaret savaşları belirsizliği vb. nedenlerle dünya ticaret hacmi daralmakta, hane halklarının alım gücü zayıfladığı belirtmiş ve önümüzdeki dönemde de bir süre bu trendin sürmesi beklediğini açıklamıştır. Bu nedenle Şirket, B ve B+ segmenti müşteriye, kendi üretimiyle hitap edebilmek ve pazar payını artırabilmek amacıyla, yine kendi tescilli markası olan ''Rick Jarmon'' ile yeni kreasyon oluşturmaya ve talep halinde üretim yapmaya, 11.12.2019 tarih 2019/43 numaralı Yönetim Kurulu toplantısında karar vermiştir.

Duran Doğan (DURDO, Nötr): HEIDELBERG GRAFİK TİCARET SERVİS LTD.ŞTİ  firmasından alacağı,  baskı makinesi ve beraber çalışacak olan soğuk yaldız uygulama ünitesinin finansmanı ile ilgili, 09.12.2019 tarihinde SIEMENS FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. ile finansman maliyeti dahil 3,4mn EUR tutarında 5 yıl vadeli finansal kiralama sözleşmesi imzalanmıştır.

Kalkınma ve Yatırım Bankası (KLNMA) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası arasında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın garantisi ile kullanılmak üzere 15 yıl vadeli, 200 milyon dolarlık bir kredi anlaşması imzalandı. Kalkınma Yatırım Bankası açıklamasına göre, krediden, Türkiye çevre mevzuatı ile uyumlu olarak enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji temasında projeler geliştiren yatırımcılar yararlanabilecek. Kaynak: Dünya

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar