Borsada işlem gören 7 şirkette önemli gelişmeler var

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Ziraat Yatırım tarafından günlük olarak hazırlanan günün önemli şirket haberleri yayımlandı. Borsada işlem gören şirketlerden yer alan haberler arasında günün öne çıkan 7 şirket haberi var.

Alkim Alkali Kimya (ALKIM, Sınırlı Pozitif): Şirketin esas sermayesinin 24,7mn TL'den; Sermaye Düzeltmesi Olumlu Farklarından 26,9mn TL, Olağanüstü Yedeklerden 71,3mn  TL ve Geçmiş Yıllar Karlarından 27mn TL ilavesiyle 150mn TL'ye çıkarılmasına, artan 125,3mn TL'ye tekabül eden hissenin mevcut ortaklara bedelsiz dağıtılmasına, bu amaçla SPK'dan ve müteakiben Ticaret Bakanlığından gerekli izinlerin alınmasına karar verilmiştir.

Akbank (AKBNK, Sınırlı Negatif): Bloomberg'in kaynaklara dayandırdığı haberine göre Akbank'ta azınlık hissedarları 101,1 milyon lot büyüklüğünde hisse satışı gerçekleştirecekler. Bu rakam şirketin %1,9'una tekabül ediyor. Hisselerin satış fiyatı 8,45 TL olarak belirlendi. Hisse dün günü 8,79 TL seviyesinden kapatmıştı.

Doğan Şirketler Grubu Holding (DOHOL): Şirketin 369,6mn TL ödenmiş sermayesinde %25 oranında pay sahibi olduğu iştiraki Aslancık Elektrik Üretim A.Ş.'nin sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 372,6mn TL'ye çıkarılmasında, sermaye artırımının Aslancık Elektrik Üretim A.Ş.'nin 15.01.2020 tarihli (dün) olağanüstü genel kurul toplantısında da onaylandığı görülerek; yeni pay alma hakkının tamamının kullanılmasına, bu çerçevede sermaye artırımına katılım tutarının 750.000 Türk Lirası olarak belirlenmesine karar verilmiştir. Diğer taraftan, Aslancık Elektrik Üretim A.Ş.'nin sermayesinde %8,33 oranında pay sahibi olan doğrudan bağlı ortaklığı Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de, mezkur sermaye artırımında yeni pay alma hakkının tamamının kullanılmasına ve bu çerçevede sermaye artırımına katılım tutarının 250.000 Türk Lirası olarak belirlenmesine karar vermiştir.

Halkbank (HALKB, Sınırlı Negatif): Banka dün pay geri satış işlemi gerçekleştirmiştir. Buna göre 1,5mn TL nominal tutarlı işleme konu pay satışı gerçekleşmiştir. Satış sonrası hisse geri alımlarının payı %3,83'ten %3,72'ye gerilemiştir.

Turkcell (TCELL, Nötr): Şirketin bağlı ortaklıklarından Turktell Bilişim Servisleri A.Ş., Global Bilgi Paz. Dan. ve Çağrı Servisi Hizm. A.Ş. ve Turkcell Satış ve Dijital İş Servisleri A.Ş.'nin toplamda %55'ine sahip olduğu İnteltek İnternet Teknoloji Yatırım ve Danışmanlık Ticaret A.Ş.'deki ("İnteltek") paylarının tamamının tüm hak ve borçlarıyla birlikte İnteltek'in diğer pay sahiplerinden Intralot Iberia Holding SAU'ya devrine yönelik bağlayıcı ön sözleşme 14 Ocak 2020 tarihinde imzalanmıştır. İlgili işlemin, Hisse Devir Sözleşmesi imzalanması ve gerekli izinlerin alınmasını takiben 2020 yılı ilk yarısında tamamlanması öngörülmektedir. Nihai devir bedeli Inteltek'in UFRS net defter değeri çerçevesinde belirlenecek olup, işlemin mali tablolara önemli etkisi olması beklenmemektedir.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB, Nötr): MTN Programı kapsamında yurtdışında ihracının yapılması planlanan, İrlanda Menkul Kıymetler Borsası'na kote edilecek tahvillerin ihracı ile ilgili olarak Citi, ING, Standard Chartered, BNP Paribas, Commerzbank, Bank ABC ve SMBC Nikko'dan oluşan bankaların yetkilendirildiği ve yatırımcı görüşmelerinin yapılacağı duyurulmuştu. Bu kapsamda, söz konusu ihraca ilişkin yatırımcılardan talep toplama süreci tamamlanmıştır. Nominal tutarı 400 milyon ABD doları, itfa tarihi 23 Ocak 2025 olan sabit faizli 5 yıl vadeli tahvillerin kupon oranı % 6,000 olarak belirlenmiştir.

Bagfaş (BAGFS, Sınırlı Pozitif): %100 Bağlı Ortaklığı olan T Gübre Dış Ticaret A.Ş ile Hexagon Group AG arasında, Ocak 2020 - Aralık 2022 arasında gerçekleştirilmek üzere takribi 600.000 tonluk (yıllık 200.000 ton), formül fiyat bazında yaklaşık 77mn USD tutarında granül CAN ihracat anlaşması imzalanmıştır. Hisse dün %6,25 yükseliş kaydetmiştir.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar