Borsada kayıp yüzde 3'ü geçti

Gün boyu sakin seyreden piyasalar, İdlib'den gelen 5 şehit haberi ve artan jeopolitik riskler sonrasında sert satışlarla karşılaştı. Yüzde 4'e yaklaşan kayıplar sonrası tepki alımlarıyla karşılaşan BİST 100 Endeksi, tekrar 118 bin puanın üzerine çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yeni haftaya sınırlı kayıpla başlayan Borsa İstanbul, Suriye'de rejim güçlerinin gerçekleştirdiği saldırı sonrasında 5 askerin şehit düştüğü haberiyle sert bir düşüş yaşıyor. Kayıp yüzde 4 yaklaşırken BİST 100 endeksinde 117.000 puanın da altını gördü.

116 bin 680 seviyelerine kadar çekildikten sonra tepki alımlarıyla karşılaşan endeks saat 16:30 itibarıyla 118 bin 200 puan seviyelerinde.

Cuma günü kapanış saatlerine doğru hareketlenerek 6 liranın üzerine gören dolar/TL kuru ise, hafta sonu swap hamlesi sonrasında yeniden 6 liranın altına gerilemişti. Sabah ilk işlemlerde 5,99-6 lira bandında sakin seyir izleyen dolar/TL kuru, İdlib'den gelen şehit haberinin ardından yine yukarı yönlü hareketlendi. Kur aynı dakikalarda 6,0195 liradan el değiştiriyordu. Euro/TL de 6,60'ın üzerinden satılıyor.

Rejimle çatışma olasılığı fiyatlanıyor

Yaşanan sert düşüşü değerlendiren uzmanlar, satışların Suriye'den gelen 5 şehit haberi ile ilgili olduğunu ve Türk ordusunun Suriye rejimi ile çatışma olasılığının fiyatlandığını aktarıyor.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar