Borsada kayıplar yüzde 9'u geçti

Merkez Bankası'nda sürpriz başkanı değişikliği sonrası piyasalardaki satış baskısından Borsa İstanbul da nasibini aldı. Yüzde 6,65 düşüşle açılan borsada, iki kez üst üste devre kesici uygulaması çalıştı. İkinci kez verilen yarım saatlik aranın ardından İşlemler 11:08'de yeniden başladı. Üçüncü başlangıcın ardından BİST 100'de kayıplar yüzde 9'un üzerine çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 101,66 puan ve yüzde 6,65 gerileyerek 1.427,33 puana indi.

Açılış sonrası borsada devre kesici uygulaması devreye girdi. Borsada, işlemler yarım saatlik aranın ardından saat 10:30'da yeniden başladı. Borsa İstanbul'da ikinci başlangıçta BİST 100'deki kayıplar yüzde 7'yi aştı. 8 dakika süren işlemlerin ardından BİST 100'de ikinci kez devre kesici uygulaması tetiklendi. 

Saat 11.08'de Borsa İstanbul'da, bugün işlemler üçüncü kez başladı. Devam eden satışlar sonrası BİST 100 Endeksi'ndeki kayıp yüzde 9'un üzerine çıktı.

Saat 11:38'de BİST 100 Endeksi yüzde 9,66 düşüşle 1.381 puandan işlem görüyor.

VİOP'ta döviz ve altın kontratlarında üst fiyat limiti yüzde 20'ye yükseltildi

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) işlem gören USD/TL, EUR/TL, RUB/TL ve CNH/TL döviz vadeli işlem sözleşmeleri ile gram/TL altın vadeli işlem sözleşmelerinde uygulanan yüzde 10 oranındaki üst fiyat limiti oranları bugün için yüzde 20'ye çıkarıldı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar