Borsa’da rekor denemeleri sürüyor...

A1 Capital tarafından günlük olarak hazırlanan raporda; bugün yurtiçi piyasaların gündemi sakin, Davos Zirvesi başlıyor. Olası açıklamalar yakından takip edilecek denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A1 Capital tarafından hazırlanan piyasa yorumunda şu detaylara yer verildi:

Haftanın ilk işlem gününe pozitif başlayan BIST100 endeksi gün içi fiyatlamalarda 122.900 seviyesine çıkarak rekorunu tazeledi. Günü ise %0.94 primli 122.609 puandan tamamladı. ABD-Çin arasındaki anlaşmanın etkisiyle global piyasalarda artan risk iştahı endeksin dünkü hareketini destekledi. Fakat aynı iyimser hareket kur cephesinde yok. Kurun bu sabah 5.92 üzerine attığı gözleniyor. Daha önce 5.90 üzerindeki kalıcılığın TL varlıklardaki kırılganlığı artırabileceğini belirtmiştik. Aynı görüşü koruyarak, 5.95 seviyesinin kritik önemde bir direnç olduğunu söylemekte fayda var. Paritenin zımni oynaklığında yaşanan dipten dönüş kurda oluşabilecek yukarı yönlü harekete karşı dikkatli olmayı gerektiriyor. Bugün yurtiçi piyasaların gündemi sakin, Davos Zirvesi başlıyor. Olası açıklamalar yakından takip edilecek.

Yurtdışı piyasalarda bu sabah özellikle de Asya borsalarında satıcılı bir görünüm hakim. Vadelilerde ise ABD, Avrupa negatif seyrediyor. Özellikle Çin’de yeni yıl tatili öncesinde takip edilen virüs, piyasalar üzerinde de negatif etki yaratmakta. Diğer yandan Ons altın Ortadoğu kanadında yaşanan gelişmelerin etkisi ile güvenli liman talebi görürken, bu sabah 1565$ seviyesinin üzerine çıktığı dikkat çekiyor. Ons altın bir süre daha seyrini bu bölgede sürdürmek isteyebilir. Bunun yanı sıra 1550$ altındaki kalıcı görünüm ve temel destekleyici gelişmeler düşüş trendinin devamı anlamına gelebilir aksi halde düşüşler kısa vadede ons altında yeniden pozitif yönde dönüş için sinyal niteliği oluşturabilir.

Manşette Öne Çıkanlar

·         Çin Ticaret Bakanlığı, ABD'den tarım ürünleri alımının diğer ülkelerden yapılan ithalatı etkilemeyeceğini bildirdi.

·         Japonya Merkez Bankası, politika faizini değiştirmeyerek %-0,10 seviyesinde bıraktı.

·         TCMB, 35,2 milyar TL kar payı avans tutarı ile 5,3 milyar TL ihtiyat akçesinin hissedarlara dağıtımına başlandığını duyurdu.

·         Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile ABD Başkanı Trump'ın potansiyel  bir "dijital vergi savaşını" yıl sonuna kadar durdukları bildirildi.

·         Davos Zirvesi başlıyor ve gün içi oturumlarda ABD Başkanı D.Trump ile başka bir oturumda BoE Başkanı Carney’in katılması bekleniyor.

·         Borsa İstanbul’da bugün yatay negatif açılış yapması bekleniyor.

ŞİRKET HABERLERİ

· ANELE – Anel Telekom hisselerinin çağrı yoluyla satın alınması hakkında KAP'ta yer alan paylaşım

· AVISA – Şirketin 01.01.2019-31.12.2019 dönemine ait prim üretimi; hayat dalı 905.321.486 TL, hayat  dışı 82.432.727 TL olmak üzere toplam 987.754.213 TL olarak gerçekleşmiştir.

· BORSA İSTANBUL – Mevzuatta öngörülen yükümlülükleri 31/12/2019 tarihinde yerine getirdiği tespit edilen  Goldtrans Hediyelik Eşya Ticaret A.Ş. (Üye kodu:VAJ) Borsa üyeliğine kabul edilmiş olup Kıymetli Madenler Piyasasında faaliyet gösterecektir.

· BORSA İSTANBUL – BIST Temettü ve BIST Temettü 25 Endeks Değişiklikleri

· CRDFA – Yönetim Kurulu, "Atatürk Mah. Turgut Özal Bulvarı Gardenya Plaza 3 Kat:6 D:30 Ataşehir-İSTANBUL" adresinde faaliyet göstermekte olan Creditwest Faktoring A.Ş. Ataşehir Şubesi'nin 25.01.2020 tarihinden itibaren kapatılmasına toplantıya katılanların oybirliği ile karar vermiştir.

· EKGYO – Şirket projelerinden İstanbul Başakşehir Kayabaşı 3. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Evvel-Adım İstanbul), 985 Ada 1 Parsel ve 986 Ada 1 Parsel A1, A2, A3, B1, B2, C Bloklar İle Bu Bloklara Ait Otopark, Altyapı ve Çevre Düzenleme İşleri, Kamusal Park Alanları ve Yaya yolları, Kayaşehir Bölgesi M1B1 ve M1B3 İmar Yolları, Kayaşehir Bölgesi Tem Otoyolu-Eski Edirne Asfaltı Arası Yol Kavşak M5B3 Yolu'nun (Projedeki Son Kısım) kısmi kesin kabulü yapılmış olup Kısmi Kesin Kabul Tutanağı 17.01.2020 tarihinde onaylanmıştır.

· EPLAS – Ege Dünya Ticaret Merkezi Süreç Bilgisi ile ilgili KAP'ta yer alan paylaşım

· FMIZP – Şirketin üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi müzakere sürecinde, Türk Metal Sendikası tarafından tüm işyerleri için uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere Grev Kararı alındığı Türk Metal Sendikası tarafından  Şirkete bildirilmiştir. Toplu İş Sözleşmesi imzalanması amacıyla görüşmeler halen devam etmekte olup, sürece ilişkin önemli gelişmeler, ilgili düzenlemeler çerçevesinde kamuya açıklanacaktır.

· GOLTS – Şirket Yatırımcı İlişkileri Bölümü'nde sorumluluğu olan Sn.Gökçeçiçek CAN'ın görevinden ayrılması sebebiyle  yerine, aşağıda iletişim bilgilerine yer verilen Sn.Hatice ÜNLÜ görevlendirilmiştir.

· GSDHO – SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri uyarınca, 20.01.2020 tarihi itibarıyla Yatırımcı İlişkileri Bölümü yöneticiliğine Mustafa Emre Yılmaz'ın atanmasına, Sergen Yanar ve Nilay Tulum'un yatırımcı ilişkileri bölüm üyeleri olarak görevlerine devam etmelerine karar verilmiştir.

· KFEIN – Şirket 20.01.2020 tarih ve 2020/01 numaralı toplantısında; Yönetim Kurulu üyelerinden Mehmet Tevfik Başkaya'nın istifaen görevinden ayrılması ile boşalan yönetim kurulu üyeliğine, TTK'nın 363. maddesi uyarınca, Sn. Hatice Sevim Oral'ın yapılacak ilk genel kurulun onayına sunulmak üzere Yönetim Kurulu üyesi olarak atanmasına oybirliği ile karar verilmiştir.

· MRSHL – Akzo Nobel Coatings International B.V.'nin Gönüllü Pay Alımı Teklifi KAP'ta yer alan açıklama

· THYAO – Bazı yayın organlarında yer alan, ‘Türk Hava Yolları, Miles&Smiles programında uzun süredir işbirliği yapmakta olduğu Garanti BBVA ile yollarını ayırıyor' haberlerinin asılsız olduğunu, Garanti BBVA ile mevcut işbirliğine aynen devam ettiğini bildirdi.

· TUPRS – Şirketin 01.01.2019-31.12.2019 hesap dönemine ilişkin finansal raporlarının 12 Şubat 2020 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.

· YKBNK – Banka 01.01.2019 - 31.12.2019 dönemine ilişkin yıllık konsolide ve konsolide olmayan finansal tabloları, bunlara ilişkin açıklama ve dipnotlar ile denetim raporlarının 04.02.2020 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar