‘Borsa'da yabancı sattıkça yerli alıyor’

Milliyet yazarı Zeynep Aktaş, Borsa İstanbul’da yerli ve yabancı dengesinin yerli lehine değiştiğini belirtti. Aktaş, ‘Görünen o ki, yabancı hisse sattıkça yerliler almayı sürdürecek.’ tespitinde bulundu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Milliyet yazarı Zeynep Aktaş'ın bugünkü köşe yazısındaki ilgili bölüm şöyle;

Pandemi nedeniyle para piyasalarında alınan tedbirler yabancıların hareket alanlarını sınırlarken; düşük faiz ve teknolojinin kullanımına ilave olarak ekonomi yönetiminin de sermaye piyasalarına ağırlık vermesi yeni yatırımcıyı borsaya yöneltiyor. Borsada yatırımcı dengesi yerlilerin lehine değişmeye devam ediyor.

Son olarak 6 büyük yabancı yatırımcıya yönelik alınan açığa satış yasağı da bu gelişimi destekliyor. Halihazırda borsadaki yabancı payı yüzde 50.40 seviyesinde ve yönelim yüzde 50’nin de altına ineceği yönünde.

Yerlilerin eğilimi

Yerli yatırımcıların eğilimleri son dönemde daha fazla sorgulanmaya başlandı. Bunun nedeni borsadaki ağırlık yabancıdan yerliye kayarken hisse senetlerinde de büyüklerden küçüklere kayışların gözlenmesi. Ancak bununla endekste sürdürülebilir bir yükseliş yaşanması zor. Neticede yükseliş dalgasının gücü ve etkisi büyük hisselerdeki harekete bağlı. İşlem hacmi yüksek BIST 50 hisselerine alımların gelmesi endeksteki çıkışın sürmesine imkân verecektir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar