Borsadan 15 yılın en sert yabancı çıkışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndaki (TCMB) görev değişiminin ardından ilk haftada 15 yılın en sert yabancı çıkışı yaşanırken, değişikliği takip eden ikinci haftada da yabancı yatırımcının net satış tarafında olduğu görüldü.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası haftalık menkul kıymetler istatistiklerini yayımladı.

TCMB verilerine göre 2 Nisan haftasında yabancı yatırımcıların 364 milyon dolarlık net hisse satışı yaparken, tahvil tarafındaki net satış ise 140 milyon dolar olarak kaydedildi.

Böylelikle TCMB'deki değişikliği takip eden iki haftada yabancı çıkışı 2,4 milyar doları aştı.

Söz konusu görev değişikliğinin ardından ilk haftada yabancı yatırımcılar nette 1,9 milyar dolarlık varlık satışı yaparak 15 yılın en hızlı çıkışına imza atmıştı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar