Borsadan yabancı çıkışı sürüyor

Geçen hafta yabancı yatırımcıların Türk hisse senetlerinde net 62 milyon dolarlık satış yaptı. Yabancı yatırımcıların 5 Şubat itibarıyla 30 milyar 814,9 milyon dolar olan hisse senedi stoku, geçen hafta 31 milyar 19,6 milyon dolar oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Merkez Bankası haftalık menkul kıymetler istatistiklerine göre yabancı yatırımcılar, 12 Şubat haftasında net 62.3 milyon dolarlık hisse senedi satışı yaparken, 128.2 milyon dolarlık Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS) ve 8.5 milyon dolarlık Şirket Borçlanma Senetleri (ŞBS) alışı gerçekleştirdi.

Yabancı yatırımcıların 5 Şubat itibarıyla 30 milyar 814,9 milyon dolar olan hisse senedi stoku, geçen hafta 31 milyar 19,6 milyon dolar oldu. Geçen hafta yurt dışında yerleşik kişilerin DİBS stoku, 9 milyar 961,5 milyon dolardan 10 milyar 249, 9 milyon dolara çıktı. Söz konusu dönemde yurt dışı yerleşik kişilerin ŞBS stokları ise 272.9 milyon dolardan 281.4 milyon dolara çıktı. Böylece, yabancıların geçen hafta işlemleri 74.4 milyon dolar net alış olarak gerçekleşti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar