Borsanın 'çelik' hisselerinde kazanç potansiyeli

Erdemir ve Kardemir hisselerindeki yükseliş ivmesi devam ederken aracı kurumlar iki hissedeki hedef fiyatlarını yukarı revize ediyor. İki hisse dolar bazında da zirve seviyelere yakın işlem görüyor

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Borsa İstanbul’da demir-çelik şirketlerinin hisse senetlerindeki yükseliş ivmesi devam ediyor.

Yılbaşından bu yana Kardemir-D hisselerinde yükseliş yüzde 25'i bulurken, Erdemir'de ise prim yüzde 5,5'e ulaştı. Demir-çelik sektöründeki artışla birlikte sanayi endeksindeki ivme de dikkat çekti. BIST sanayi endeksi, Mart ayında gördüğü dip seviyelerden yüzde 160 oranında prim sağlarken, yılbaşından bu yana yükselişi ise yüzde 10’a yaklaştı.

Bu artış ile birlikte endekste piyasa değeri en yüksek şirketler bankalardan, sanayi şirketlerine doğru kaydı. Salı günü itibarıyla piyasa değeri olarak en yüksek şirketler sırasında; 58,4 milyar TL ile Ford Otomotiv, Koç Holding 56,3 milyar TL ve Ereğli ise 55,8 milyar TL ile ilk üç sırada yer aldı.

Mart ayında bu üç şirketin piyasa değerleri; Ford Otomotiv 15,5 milyar TL, Koç Holding 32,4 milyar TL ve Ereğli ise 25,9 milyar TL olarak kaydedilmişti. Böylece Ford Otomotiv 10 aylık süre zarfında piyasa değerini kabaca 4 katına çıkardı. Aynı süre zarfı içerisinde ise demir-çelik sektöründen Ereğli’nin piyasa değeri ikiye, Kardemir’in ise dörde katlandı.

Demir-çelik sektörü şirketleri borsada dolar bazında da yükseliş seyrini sürdürdü. Şirketlerin hisselerinin performansına bakıldığında ise; Kardemir-D TL bazında rekor seviyelerden işlem görürken, dolar bazında 95 cent ile 1,05 dolarlık tarihi zirvesine yakınsadı. Erdemir de 2,10 dolar ile 2,30 dolarlık zirvesine sadece yüzde 10 civarında uzakta.Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar