Borsaya ilgi artıyor, bedelli artışları sürüyor

2020'de borsaya yönelik yatırımcı ilgisinin artmasıyla birçok şirket bedelli sermaye artışı kararı alırken, 2021'de de bu ivmenin devam ettiği görülüyor. 2020'de yatırımcıların Borsaya ilgisinin artmasıyla şirketler bedelli sermaye artışı planlarına hız vermişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'de 2020'de hız kazanan bedelli sermaye artışı haberlerine yeni yılda da yenileri ekleniyor.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) son haftalık bültenine göre Kurul, Akfen GYO’nun tahsisli sermaye artışı başvurusuyla birlikte Bursa Çimento ve İhlas Holding’in sermaye artış başvurularına onay verdi.

Buna göre Bursa Çimento 180 milyon TL'lik mevcut sermayesini 320 milyon TL'lik bedelli sermaye artışıyla 500 milyon TL'ye çıkarmış olacak. İhlas Holding AŞ'nin de 790,4 milyon TL'lik sermayesinin nakden karşılanmak üzere 1,5 milyar TL'ye çıkarılması işlemi SPK tarafından onaylandı.

2020'de yatırımcıların Borsaya ilgisinin artmasıyla şirketler bedelli sermaye artışı planlarına hız vermişti. 2020'de 40'a yakın şirket sermaye artışı kararı almıştı.

Yatırımcı ilgisi devam ediyor

2020'de sermaye piyasalarının gündeminde ilk sıralarda yer alan Borsaya yönelik yatırımcı ilgisi yeni yılın başında da etkisini hissettirdi.

2021 yılının ilk ayına dair Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre Ocak ayında yeni yerli yatırımcı sayısı 179 bin 307 kişi artarak 2 milyon 156 bin seviyesine çıktı. Aralık ayındaki yeni yatırımcı sayısına göre ise bu artış yaklaşık yüzde 9 daha fazla oldu.

Son 12 aylık döneme bakıldığında yeni yatırımcı sayısındaki en hızlı artış Ocak ayında gerçekleşmiş oldu. Yatırımcıların sayısının artışında halka arzların etkisi de oldu. Yabancı yatırımcılardaki aylık artış ise 358 kişi olarak belirlendi.

Kaynak: BloombergHT

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar