Brexit'de kartlar yeniden dağıtılıyor

Avrupa Birliği içerisinde Fransa'nın Brexit yaklaşırken takındığı keskin tavrı Birleşik Krallık ile iplerin gerilmesine neden olarak endişeleri derinleştiriyor...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Önümüzdeki hafta gerçekleşecek Avrupa Birliği Zirvesi taraflar arasında kartların yeniden açılacağı aşama olacak.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un balıkçılık hususunda taviz vermeye yönelik isteksiz tavrı, Pazartesi günü başlayacak ve yoğun görüşmelerin yaşanacağı müzakerelere yönelik endişeleri derinleştiriyor. Bu durum AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasında hafta sonu gerçekleşen telefon görüşmesini takiben gerçekleşti.

Yetkililer balıkçılık hakları ve devlet yardımları gibi iki temel anlaşmazlık üzerine hala uzlaşılması gereken çok fazla nokta olduğunu belirtiyor.

Balıkçılık Endüstrisi Fransa ve Birleşik Krallık ekonomileri için küçük bir miktarı oluştursa da görüşmelerin politik önemi açısından için önemli yer tutuyor.

Avrupa Birliği Başmüzakerecisi Michael Barnier Pazartesi günü Berlin'de Alman Şansölyesi Angela Merkel ile Brexit'i görüşecek olması hangi konularda taviz verilip hangi konularda taviz verilemeyecğine yönelik bir değerlendirme yapılacağına yönelik işaret olarak değerlendiriliyor, fakat yetkililer Avrupa Birliği'nin tutumu yumuşarsa, Macron'un anahtarı elinde tutacağını bildiriyor.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar