Bu hafta piyasaları neler bekliyor?

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler Tarafından Hazırlanan Haftalık Analiz’de yeni işlem haftasının önemli başlıkları masaya yatırıldı. Avrupa Merkez Bankası ve Davos’tan gelecek mesajlar bu haftanın kritik başlıklarından.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

A1 Capital’ın konuyla ilgili değerlendirmesinde şöyle denildi:

"Avrupa Merkez Bankası (ECB) yılın ilk toplantısını  gerçekleştiriyor…Banka, 2020 yılı ilk toplantısının ardından  açıklayacağı karar metni piyasa oyuncuları tarafından yakından takip  edilecek. Özellikle, son dönemde bölge ekonomisinde diğer verilerde  karmaşık bir seyir izlenirken, enflasyon verisinde yaşanan toparlanma  eğilimi dikkat çekmeye devam etmekte.

Bankanın enflasyon tarafında sınırlı iyileşme sonrasında faiz patikasına dair yaklaşımının nasıl şekilleneceği toplantının merak edilen konularından birisi.

FAİZLERDE DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Piyasa beklentisi bankanın faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi  yönünde. Bukoşullarda, politika faiz oranını %0,00, marjinal fonlama  faizi %0,25 ve mevduatfaiz oranını %-0,50 düzeyinde koruyacağı  yönünde.

Karar metni ardından düzenlenecek basın toplantısında ECB Başkanı Christine Lagarde’nınaçıklamaları takibimizde olmaya devam  edecek.Global Piyasalarda öncü İmalat PMI dataları açıklanmaya  başlıyor…

İMALAT PMI VERİLERİ

"Hafta içerisinde, Almanya, Euro Bölgesi, İngiltere ve ABD’de  açıklanacak olanöncü İmalat PMI verileri özellikle, büyüme verisi ne  öncü gösterilmesindendolayı datanın performansı önemli. PMI verisinin 50 eşik değerinin altındagerçekleşmesi sektörde daralmayı ve üzerinde  gerçekleşmesi ise genişlemeyi işaret ediyor. (24 Ocak)Almanya ve Euro Bölgesi’nde ZEW Ekonomik Güven Endeksi açıklanıyor…

Almanya ve Euro  Bölgesi’nde açıklanacak ZEW Ekonomik Güven Endeksi verileriuzun bir  aradan sonra Aralık ayında tekrar pozitif bölgeye geçiş  yaptığıgörülmüştü.

Açıklanacak Ocak ayı verisinde iyileşmenin devam  edip/etmeyeceğitakibimizde olmaya devam edecek.

DAVOS ZİRVESİ

(21 Ocak)Davos Zirvesi Başlıyor…İsviçre'nin Davos kasabasında 21-24 Ocak'ta  gerçekleştirilecek 49. Dünya Ekonomik Forumu, 110 ülkeden iş adamı,  siyasetçi, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisine ev  sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bu yıl Davos’un anateması "Sürdürülebilirlik ve İşbirlikçi Bir Dünya İçin Paydaşlar" başlığı  altında gerçekleşecek.

Türkiye Tüketici Güven Endeksi Açıklanıyor…TÜİK  tarafından açıklanacak olan veri Aralık ayında bir önceki aya göre  %1,9düşüş ile 58,8 seviyesinde yılı tamamlamıştı. Ocak ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar