Capital Intelligence Ratings, (CI Ratings) 14 Türk bankasının kredi notlarını düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Capital Intelligence  Ratings, (CI Ratings) 14 Türk bankasının yabancı para cinsinden uzun vadeli notlarını düşürdü ve yabancı para cinsinden kısa vadeli notlarını teyit etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

CI Ratings ayrıca 12 bankanın finansal kapasite notlarını düşürdü, 2 bankanın notlarını ise teyit etti.

12 bankanın yabancı para cinsinden uzun vadeli notlarının görünümlerini 'negatif'ten 'durağan'a revize eden CI Ratings, 2 bankalın görünümlerini ise 'negatif' olarak korudu.
Bankaların notları 29 Mayıs'ta Türkiye'nin kredi notlarını  BB-/B/Negatif'ten B+/B/Durağan olarak revize edilmesine paralel olarak değiştirildi.

IIRA'nın notarını BB-'den B+'ya indirdiği bankalar: Türkiye Ihracat  Kredi Bankası, Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakiflar Bankası, Türkiye Is Bankası, Garanti BBVA, Yapi ve Kredi Bankası, Akbank, DenizBank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Burgan Bank, Türkiye Finans Katılım Bankası ve Kuveyt Türk Katılım Bankası.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar