Çelebi Hava hisse yorumu ve teknik analizi

Halk Yatırım, Çelebi Hava için hedef fiyatını 134,80 TL'den 102,80 TL'ye, tavsiyesini 'AL'dan 'TUT'a çekti. Analizde, ‘Gerçekleşen net zarar rakamından dolayı sonuçların hisse performansına etkisinin ‘nötr’  olabileceğini düşünüyoruz’ denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme  yapıldı:

"1Ç20 Finansal Sonuçlar - Nötr

Beklentimizin üzerinde gelen net zarar rakamı. Çelebi Hava Servisi, yılın ilk çeyreğinde beklentimiz olan 28,7 milyon TL net  zararın üzerinde, 40,6 milyon TL net zarar açıkladı. Geçtiğimiz yılın  aynı döneminde 7,3 milyon TL net kar açıklamıştı. Beklentimizin üzerinde kaydedilen operasyonel kara rağmen tahminimizin üzerinde  gerçekleşen net finansman gideri, beklentimizin üzerinde gelen net  zararda etkili oldu.

Satış gelirleri yıllık bazda artış gösterdi. İlk çeyrekte net satış gelirleri, beklentimiz olan 403 milyon TL ile uyumlu, yıllık bazda %14,0 artışla 402 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. 1Ç20’de yer hizmeti verilen uçuş sayısı yıllık %2,2 azalış gösterdi. Türkiye’de yer hizmeti verilen uçuş sayısı korona virüs salgını nedeniyle hem iç hem de dış hat uçuşlarda yaşanan düşüşün etkisiyle yıllık %29,8  azalırken, Hindistan’da yer hizmeti verilen uçuş sayısı geçen yılın  aynı döneminde portföyde olmayan Haydarabad Havalimanı’nın katkısıyla  yıllık bazda %35,3 artış gösterdi. Kargo ve antrepo hizmet gelirleri ve yer hizmetleri gelirleri 1Ç20’de yıllık bazda sırasıyla %21,2 ve %9,4 artışlar gösterdi.

FAVÖK beklentimizin üzerinde. FAVÖK yılın ilk çeyreğinde,  beklentimiz olan 55,3 milyon TL’nin %25,3 üzerinde, yıllık bazda %24,1  artışla 69,3 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Böylece FAVÖK marjı  yıllık bazda 1,4 puan artışla 1Ç20’de %17,2 seviyesinde gerçekleşti.

Net finansman gideri net karı baskılamaya devam etti. Operasyonel  olmayan tarafta ise, ağırlıklı kur farkı gideri kaynaklı ve geçen  yılın aynı dönemine kıyasla 34,4 milyon TL artış göstererek 90,6  milyon TL seviyesinde gerçekleşen net finansman gideri ile artan  efektif vergi oranı net karı baskıladı. Öte yandan, ağırlıklı ticari işlemlerden kaynaklı kur farkı gelirinden oluşan 16,9 milyon TL’lik  diğer faaliyetlerden net gelir net karı destekledi.

Tavsiyemizi TUT’a çekiyoruz. Beklentimizden güçlü gerçekleşen FAVÖK rakamına rağmen tahminimizin üzerinde gerçekleşen net zarar rakamından dolayı sonuçların hisse performansına etkisinin ‘nötr’  olabileceğini düşünüyoruz. Koronavirüs salgınının etkileri nedeniyle  sektör ve şirket verileri tahminlerimizi aşağı yönlü güncelliyoruz. Bu  doğrultuda, 2020 satış gelirleri ve FAVÖK tahminimizi sırasıyla %32,8  ve %64,4 aşağı yönlü güncelliyoruz. Makro tahminlerimizde yaptığımız  revizyon, tahminlerimizde yaptığımız aşağı yönlü revizyonlar  neticesinde, CLEBI için 134,80 TL seviyesindeki 12-aylık hedef  fiyatımızı 102,80 TL’ye revize ediyor, kapanış fiyatına göre %17  yükseliş potansiyeli sunmasına rağmen yukarı yönlü risklerin sınırlı  olması nedeniyle ‘AL’ tavsiyemizi TUT’a çekiyoruz.'

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar