Çimsa hisse yorumu ve analizi

Vakıf Yatırım, Çimsa için tavsiyesini 'TUT'tan 'AL'a revize etti. Değerlendirmede 9,65 TL olan hedef fiyatta herhangi bir değişiklik yapılmazken hissedeki fırsatlara da yer verildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmenin ayrıntıları şu şekilde:

"Çimsa (CIMSA): Yılın ilk çeyreğinde beklentimizin (23 mn TL net  zarar) altında, piyasa beklentisinin (2 mn TL net kar) tersine 8 mn TL  net zarar açıkladı. Şirket 1Ç19 döneminde 18 mn TL net kar  açıklamıştı.

Şirketin devam eden satın alma işlemleri ile ilgili  olarak kaydettiği giderler operasyonel tarafta zayıflığa neden  olurken, esas faaliyetler kaynaklı kur farkı gelirlerinin  beklentimizin üzerinde gerçekleşmesi, net zararın beklentimizin  altında kalmasında etkili oldu. Şirketin 1Ç20’de yurt içi satış  gelirleri yıllık %20 artış gösterirken, ihracat gelirleri %26 yükseliş  gösterdi.

Şirketin cirosu yıllık %22 artarak, hem beklentimiz hem de  piyasa beklentisi olan 386 mn TL’yi aşarak 412 mn TL olarak  gerçekleşti. FAVÖK ise artan faaliyet giderleri nedeniyle beklentimiz  ve piyasa beklentisi olan 59 mn TL’nin altında, yıllık %28 gerileyerek 47 mn TL seviyesinde gerçekleşti. FAVÖK marjı da yıllık 8 puan  daralarak %11,4 seviyesine geriledi.

Yorum: 1Ç20 finansalları operasyonel ve net karlılık tarafında  piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti. Şirket hisseleri ise son  bir ayda endekse göre %8 pozitif ayrıştı. Beklentilerin altında kalan 1Ç20 finansallarının hisse performansına negatif yansımasını  bekliyoruz. Şirket için 9,65 TL seviyesindeki hedef fiyatımızı  korurken, kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri” önerimizi sürdürüyor,  uzun vadeli “TUT” tavsiyemizi “AL” olarak değiştiriyoruz. "

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar