Çimsa hissesinde 'TUT' önerisi

Vakıf Yatırım, Çimsa için 9,65 TL hedef fiyat ile 'TUT' tavsiyesini korudu. Raporda, 'kısa vadeli Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli TUT önerilerimizi sürdürüyoruz.' denildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Değerlendirmede şöyle denildi:

"Çimsa (CIMSA): 4Ç19’da hem bizim (2 mn TL) hem de piyasa (7 mn TL) net kar beklentilerinin tersine 18 mn TL net zarar açıkladı.

Şirket 4Ç18’de 61,7 mn TL zarar açıklamıştı. Operasyonel tarafta gözlenen kısmi toparlanma, kaydedilen esas faaliyetler kaynaklı kur farkı geliri ve net finansal giderlerdeki azalma, yıllık bazda net zarardaki gerilemede etkili oldu.

Çimsa’nın 4Ç19’da satış gelirleri bizim (454 mn TL) ve piyasa beklentilerine (449 mn TL) paralel, yıllık %12 artışla 441 mn TL’ye yükseldi. FAVÖK tarafında ise hem bizim (64 mn TL) hem de piyasa beklentileri (73 mn TL) altında, yıllık %16 artışla 47 mn TL FAVÖK kaydedildi.

4Ç19’da FAVÖK marjı ise yıllık bazda 0,4 puan artışla %10,7 gerçekleşerek, hem bizim (%14,1) hem de piyasa beklentilerinin (%16,3) altında kaldı. Yorum: Yılın son çeyreğinde şirketin finansalları operasyonel ve net karlılık tarafında beklentiler altında kaldı. Şirket hisseleri yılbaşından bu yana endekse göre %2,6 pozitif ayrışırken, finansalların hisse performansına sınırlı negatif yansımasını bekliyoruz.

Çimsa için 9,65 TL hisse başı fiyat hedefimizi, kısa vadeli Endekse Paralel Getiri, uzun vadeli TUT önerilerimizi sürdürüyoruz.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar