Çin, ABD ile anlaşmaya hazır

Çin, ABD'nin bazı şirketlerini kara listeye almasına karşın ticaret konusunda kısmi anlaşmaya açık olduğunu kaydetti. Bu açıklama, Pekin'in dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin'e yönelik hasarı azaltma konusuna odaklandığını işaret ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu hakkında doğrudan bilgiye sahip bir yetkiliye göre, Çin ABD ile kısmi ticaret anlaşmasına halen açık. Bu açıklama, Pekin'in dünyanın ikinci en büyük ekonomisi Çin'e yönelik hasarı azaltma konusuna odaklandığını işaret ediyor.

Aynı yetkili, Perşembe günü yeniden başlayacak görüşmeler için Washington'a hareket etmeye hazırlanan müzakerecilerin, iki ülke arasındaki ticaret savaşını sonlandıracak geniş kapsamlı bir anlaşma sağlama konusunda iyimser olmadıklarını belirtti.

Görüşmelerin gizli olmasından dolayı ismini vermeyen yetkili, ancak Çin'in bu ay ve Aralık'ta başlayacak iki tur gümrük tarifesi artışları dahil ABD Başkanı Donald Trump'ın daha fazla tarife artışı kararı almadığı sürece sınırlı bir anlaşmayı kabul edeceğini kaydetti. Yetkili, buna karşılık Çin'in tarım ürünlerinin satın alınması gibi temel olmayan tavizler önereceğini sözlerine ekledi.

Ticaret görüşmelerinin perşembe günü başlayacak olan son turu, Beyaz Saray'ın Çinli teknoloji şirketlerini ülkenin batısında Müslüman azınlığa yapılan baskıdan dolayı kara listeye almasından ve Müslümanların kitleler halinde tutuklanması ile ilişkili yetkililere vize yasağı getirilmesinden birkaç gün sonra başlayacak. Aynı zamanda, Çin ile NBA arasında, Hong Kong'daki göstericileri destekleyen bir tweet'in tetiklediği düşünce ve ifade özgürlüğü kavgası da iki ülke arasındaki mesafenin açıklamasına neden oldu.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar