Cirosunu yüzde 53 artırdı, 8,3 milyar TL yaptı

2021 yılının ilk dokuz ayına ilişkin konsolide finansal  sonuçlarını açıklayan Aksa Enerji, cirosunu yüzde 53 artırarak 8,3 milyar TL'ye çıkardı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Aksa Enerji, 2021 yılının ilk dokuz ayına ilişkin konsolide finansal  sonuçlarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı. Rekor  kârlılığa imza atan Aksa Enerji konsolide ana ortaklık net kârını  yüzde 129 artırarak 813 milyon TL'ye yükseltti. Şirketin cirosu ise  yüzde 53 artışla 8,3 milyar TL seviyesine ulaştı.

2021 yılında devam eden pandeminin etkilerine rağmen hem finansal hem  de operasyonel anlamda başarılı bir yıl geçiren Aksa Enerji, yurt dışı  operasyonlarının döviz bazlı getirilerinin de katkısıyla Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kârını (FAVÖK) yıllık bazda yüzde 60  artırarak 1,7 milyar TL'ye taşıdı. Aksa Enerji'nin FAVÖK marjı ise %21  olarak gerçekleşti.

Şirketin 2021 yılı ilk 9 ayının finansal performansını değerlendiren Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cemil Kazancı, "Yurt  dışındaki yatırımlarımız sayesinde 2021 yıl sonu finansal  hedeflerimizin tamamını, ilk 9 ayda gerçekleştirmeyi başardık. 2022'de  hedefimiz daha büyük. 2022'nin ilk çeyreğinde sahip olacağımız toplam 2.700 MW'lık kurulu gücümüzün yarısı yurt dışındaki enerji  santrallerimizden geliyor olacak. Böylece kurulu güç bazında
Türkiye'nin halka açık en büyük global enerji şirketi konumuna  yükseleceğiz" dedi. Cemil Kazancı ayrıca, şirketin net finansal  borçlarının FAVÖK'e oranının 1,53 çarpan olarak gerçekleştiğini  belirterek, sektör ortalamasının oldukça altında seyreden bir borç  seviyesinde olduklarının da altını çizdi.

Aksa Enerji'nin yurt içi operasyonlarını da değerlendiren Cemil Kazancı, "Yılın üçüncü çeyreğinde iklim koşullarının etkisiyle  elektrik fiyatları yükselmeye devam etti. Bu etki sayesinde yurt içi  santrallerimiz daha başarılı bir performans sergiledi" şeklinde  konuştu. 

Cemil Kazancı Afrika'dan Asya'ya geniş bir coğrafyada yeni  yatırımlarla büyümeye devam ettiklerini belirtirken, yakında devreye  alınacak Özbekistan enerji santralleri ile ilgili de bilgi verdi:

"Yurt dışındaki en büyük enerji santrali yatırımımız ve 25 yıl ile en  uzun vadeli döviz bazlı alım garantili sözleşmeye sahip projemiz olan Özbekistan santrallerimizi 2022 yılı başında gururla devreye alacağız. 2022 yılında da üreteceğimiz projelerle hem ülkemize hem de faaliyet  gösterdiğimiz bölgelere değer katmaya devam edeceğiz" dedi.

AKSEN AKSA ENERJI URETIM A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 34.94
Satış 35.18
Değişim 0.86%
Son Değer 35.18
En yüksek 35.62
En düşük 34.42
Haftalık Değişim 0.285%
Aylık Değişim -6.5852%
Yıllık Değişim 18.2918%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar