Citi'den Türk tahvilleri açıklaması

Citigroup, tahvil piyasalarındaki satışlar sonrasında Türk bankalarının tahvillerini alabileceğini söyledi. Moody’s tarafından yayımlanan bankacılık değerlendirmesinde, eski TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının bankaların fonlaması için kredi negatif olduğu belirtilmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Citi, tahvil piyasalarındaki satışların ardından Türk bankalarının tahvillerini alabileceğini açıkladı.

Türk bankalarının ihraç ettiği menkul kıymetlerden Ocak sonunda çıkan Citi, yüksek miktardaki geri ödenmeyen kredilerin bankacılık sistemini etkisi altına alma riskine karşın bankaların sermaye yeterlilik oranlarının yüksek olduğunu ve sektörün tam anlamıyla bir ödemeler dengesi krizi yaşanması dışındaki ihtimallerle başa çıkabileceğini belirtti.

Moody's bankalar için kredi negatif değerlendirmesi yapmıştı

Moody’s tarafından yayımlanan bankacılık değerlendirmesinde, eski TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasının bankaların fonlaması için kredi negatif olduğu belirtilmişti.

Bu hamlenin yatırımcı güvenini zedeleyeceğini ve bankaların fonlama piyasalarına erişimini kısıtlayacağını belirten Moody's, “Zayıflayan para birimi ve yüksek enflasyon yerli mudilerin güvenini zedelemeye devam edecek. Bu da Şubat 2021 itibarıyla toplam mevduatların %54’üne ulaşan dolarizasyonun daha da hızlanmasına yol açacak” dedi.

Liradaki düşüşün portföy ve yatırım girişlerini kısıtlayacacağını ve düşük ihtimalli sermaye kontrolleri senaryosu olasılığını artıracacağını vurgulayan kurum, “TCMB kredibilitesi olmadan kısa vadeli sendikasyonlarda piyasalara erişim maliyetli ve sınırlı olacak” diye eklemişti.

Kaynak: Bloomberght

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar