Coca Cola İçecek hisse teknik analizi

Ak Yatırım, Coca Cola İçecek için hedef fiyatını 47,50 TL, tavsiyesini 'Endeksin Üzerinde Getiri' olarak korudu. Raporda, 'Tahminlerin üzerinde gelen net kar rakamında, özellikle yurt dışı operasyonlarda yaşanan beklenmedik karlılık yükselişi etkili oldu' tespitinde bulunuldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Konu ile ilgili raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Coca Cola İçecek (CCİ) 4Ç19'da 1 milyon TL net kar açıklayarak bizim ve piyasanın net zarar beklentileri olan 149 milyon TL ve 148 milyon TL'yi geride bırakmış oldu.

Tahminlerin üzerinde gelen net kar rakamında, özellikle yurt dışı operasyonlarda yaşanan beklenmedik karlılık yükselişi etkili oldu. Bizim ve konsensüsün 137 milyon TL ve 139 milyon TL tahminlerine karşın 251 milyon TL FAVÖK elde eden Şirket'in faaliyet karının altında 49 milyon TL'lik diğer gelirler de net karın beklentilerimizi aşmasına sebep oldu.

Sonuçlar ile beraber CCİ aynı zamanda 2020 beklentilerini de açıkladı. Buna göre %3-4 satış hacmi büyümesi ve %15-18 arasında ciro artışı elde etmeyi bekleyen şirket, FAVÖK marjını da (nakit akış riskinden korunma yönteminin etkisi çıkarıldıktan sonra) 1 puan yükseltmeyi hedefliyor.

Şirket'in hacim ve ciro beklentileri bizim tahminlerimiz doğrultusundayken, karlılık tarafında yılı AK Yatırım tahminlerinin 50 baz puan üzerinde tamamlamayı öngörüyorlar. Dolayısı ile, Şirket'in tahminleri bizim 2020 projeksiyonlarımıza bir miktar yukarı potansiyel sunmaktadır.
4Ç19 sonuçlarının hisse üzerinde olumlu etki yapmasını bekliyoruz.

Tahminlerin üzerinde gerçekleşen 4Ç19 sonuçları, bugün sonuçlarını açıklayacak Anadolu Efes için de bu yönde bir beklenti oluşturabilir.

4Ç19 sonuçlarının ardından CCİ'ın 1,9 TL/hisse temettü dağıtmasını bekliyoruz (%5.8 verimlilik). CCİ için 47,50 TL/hisse hedef fiyatımızı ve 'Endeksin Üzerinde Getiri' tavsiyemizi koruyoruz."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar