Covid-19 için onay alan ilk ilaç

FDA, Gilead'ın remdesivirine koronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere resmi onay verdi. Gilead tarafından yapılan açıklamada “Veklury (remdesivir) ABD'de onaylanmış ilk ve tek Kovid-19 tedavisi.” dendi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Perşembe günü Gilead Science tarafından üretilen antiviral ilaç remdesivirin koronavirüs tedavisinde kullanılmasına ilişkin resmi onay verdi.

Regülatörlerin bu yılın başında acil durumlarda kullanımı için izni verdiği ilaç, o zamandan bu yana hastaneye yatan Kovid-19 hastalarında kullanılan bir tedavi oldu. Söz konusu ilaç ABD Başkanı Donald Trump'a da verildi.

Gilead tarafından yapılan açıklamada “Veklury (remdesivir) ABD'de onaylanmış ilk ve tek Kovid-19 tedavisi.” dendi.

İlacın arzının ilk aşamada kısıtlı olmasına karşın imalat kapasitesinin hızlı bir şekilde artırılmasıyla birlikte artık ABD'deki hastanelerde yaygın.

Bununla birlikte ilacın Kovid-19 kaynaklı can kaybını azalttığına ilişkin bir kanıt yok. İlaç, geçen hafta yayınlanan öncü sonuçlara göre Dünya Sağlık Örgütü'nün deneyinde can kaybını azaltmada başarısız oldu.

ABD'de işlem gören Gilead'ın hisse senetleri Perşembe gününü yüzde 4.1 yükselişle kapattı. Piyasa sonrası işlemlerde yüzde 7.10 yükseldi.

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar