Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kısa çalışma ödeneği 1 ay uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 1 ay uzatıldığını, nakdi ücret desteğinin de devam edeceğini açıkladı. İşverenler sürenin en az 3 ay uzatılmasını talep ediyordu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmak amaçlı olarak zorlayıcı sebep ilanına ilişkin sürenin ve işçi çıkarmayı yasaklayan düzenlemenin 1 ay uzatıldığını açıkladı. Çalışmayan ve yasa öncesi işten çıkarılanlar için nakdi desteğin süresi de 1 ay uzatıldı. İşveren kesimi sürenin en az 3 ay uzatılmasını talep ediyordu. Geniş bir kesim de 2020 boyunca kısa çalışma ödeneğinden yararlanmayı talep etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında Türkiye'nin COVID-19 salgını döneminde Türkiye'nin sağlık alanında olumlu ayrıştığını, ekonomik olarak da güçlü bir seviyede bulunduğunu belirtti.

Erdoğan “Haziran ayıyla ilgili öncü veriler, ekonominin çok güçlü bir toparlanma sürecinde olduğunu gösteriyor. Haziran ayının ilk üç haftasında ihracatımız artış gösterdi. Turizm sektörünün en azından bir kısmını kurtarmak için çalışıyoruz. Bu alanda da müjdeli haberler bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı kısa vadede uygulanacak bazı ekonomik-sosyal kararlar şöyle:

● Kısa çalışma ödeneği, çalışmayanlar için nakdi destek ve sözleşme fesih yasağı 1 ay uzatılacak. İşten çıkarma yasağı 17 Temmuzda, kısa çalışma ödeneğine sınırlama olmaksızın başvuru hakkı 30 Haziran itibariyle bitiyordu.

● Gençlik ve Spor Bakanlığı, 35 milyon TL'lik “Sürekli Kişisel Gelişim” temalı STK'ların yararlanacağı iletişim, spor, kültür ve sanat faaliyetleri için proje teklif çağrısına çıkıyor.

● Devlet korumasındaki 926 genç ve 274 şehit ve gazi yakını kamuda işe alınacak.

● Irak'a, Türkmenlerin talebi olan tıbbi yardım malzemesi gönderilecek.

Kaynak: Dünya

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar