Deniz Yatırım, 2020’nin favori hisselerini listeledi

Deniz Yatırım 2020 Strateji Raporu’nda küresel büyümenin devam edeceğini ve Türk hisse senedi piyasasını en avantajlı varlık grubu olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Analizde yer alan değerlendirmeler şöyle:

"Global büyüme 2020 ölçeğinde zayıf kalmayacak ve-fakat ciddi toparlanma görmeyi beklemiyoruz

Amerikan doları sanılandan daha uzun süre dünya çapında değerli seyredebilir. ABD-Çin ticaret gerginliği belirsizlik kanalı üzerinden gelişmiş &  gelişmekte olan ülke ekonomilerini etkilemeye devam ediyor arz zincirinde aksama olması durumunda resim olumsuz tarafta daha da bozulabilir.

Brexit belirsizliğinin azalması algı kanalına pozitif yansıyor. Euro Bölgesi yavaşlamasında Almanya ana etken ancak yapı kendi içerisinde sorunlu olmaya devam ediyor.

Küresel çapta imalat sektörü önderliğinde zayıflama var ancak şu an için hizmet sektörü durumu dengeliyor. İmalat resesyonunun hizmete geçişi durumunda istihdam-tüketim  üzerinden daha olumsuz başlıklar konuşulabilir.

Hisse senedi öneri listemiz finansal şirketlerde AKBNK, ISCTR, EKGYO ve ANHYT, finansal olmayan şirketlerde ise ARCLK, MGROS, PGSUS, TOASO ve YATAS hisselerinden oluşuyor

2020 ABD'de seçim yılı ve Başkan Trump için iki ana öncelik i) Hisse senedi fiyatları ii) ABD büyüme performansı.

Türkiye için üç kritik konu i) Enflasyon tek hanede yılı  kapatabilir mi? ii) Hızlanacak olan büyüme cari dengede bozulmaya  neden olur mu? iii) Avrupa yavaşlaması 2020'de sanılandan daha olumsuz  yansıyabilir mi? 

Türk hisse senedi piyasasını 2020 yılı içerisinde en avantajlı  varlık grubu olarak değerlendiriyoruz. Faiz oranına duyarlı sektörler, banka, konut ve dayanıklı tüketim  malları şeklinde öne çıkıyor,

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar