Denizbank, Borsa İstanbul’dan çıkıyor

Binde 4'ü borsaya açık olan Denizbank, Borsa İstanbul’dan çıkma kararı aldı. Binde 4'ü borsaya açık olan banka, geçen yıl ana hissedarı Rus Sberbank tarafından (yüzde 99,85 hisse) 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD’ye satılmıştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Denizbank’ın Borsa İstanbul'dan çıkma kararı aldığı belirtildi.

Binde 4'ü borsaya açık olan banka, geçen yıl ana hissedarı Rus Sberbank tarafından (yüzde 99,85 hisse) 14,6 milyar TL (3,2 milyar dolar) karşılığında Emirates NBD’ye satılmıştı.

Borsa İstanbul’dan KAP'a yapılan açıklamada şu ifade kullanıldı:
Sermaye Piyasası Kurulunun (Kurul) II-27.2 sayılı “Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği” kapsamında Borsamıza başvuru yapan ve payları Ana Pazar’da işlem gören Denizbank A.Ş. (Banka) ile ilgili olarak, Bankanın hâkim ortağı adına çıkarılacak yeni payların ihraç edilmesi için ihraç belgesinin Kurul tarafından onaylanması şartıyla, MKK nezdindeki sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesini teminen,

– İhraç belgesinin Kurul tarafından onaylandığı Borsamızca öğrenildiğinde (KAP’ta duyurulması ve/veya belgenin Borsamıza ulaştırılması sonucunda) Bankanın paylarının işlem sırası kapatılacak,

– Banka paylarının işlem sırası kapatıldığında dâhil olduğu BIST endekslerinin kapsamından çıkarılacak,

– MKK sürecinin tamamlanmasının ardından Borsamız tarafından KAP’ta yapılacak duyuruyu izleyen ilk iş gününden itibaren Banka payları Borsa kotundan çıkarılacaktır.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar