DİBS'lerin Euroclear’a erişiminin yolu açıldı

Yabancı merkezi saklama kuruluşu Euroclear'ın, Merkezi Kayıt Kuruluşu üyeliğiyle bugün itibariyle yabancı fonlar DİBS işlemi yapabilecek. Euroclear açıklamasında kurum ile Bakanlık arasında varılan anlaşmanın uluslararası yatırımcıların yerel Hazine tahvili piyasasına daha güçlü erişimini sağlayacağı işaret etmişti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ihraç ettiği Devlet İç Borçlanma Senetleri’nin (DİBS) Euroclear’da takasının gerçekleşebilmesi ve saklamasına ilişkin teknik çalışmaların da tamamlanmasıyla DİBS’lerin bugün itibariyle Euroclear’a erişiminin yolu açılmış oldu.

Bloomberg HT Araştırma Müdürü Cumhur Örnek'in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı 09 Haziran 2020’de Devlet İç Borçlanma Senetleri’ne (DİBS) takas ve saklama hizmeti verilmesi hususunda yabancı merkezi saklama kuruluşu (YMSK) Euroclear Bank ile mutabakata varıldığını duyurmuştu.

Aynı gün Euroclear da açıklamasında kurum ile Bakanlık arasında varılan anlaşmanın uluslararası yatırımcıların yerel Hazine tahvili piyasasına daha güçlü erişimini sağlayacağı işaret etmişti.

 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar