Doğtaş Kelebek Mobilya büyüme hedefini yüzde 40'tan 60'a yükseltti

Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu CEO'su İsmail Doğan yüzde 40 olan 2020  büyüme hedef oranlarını yüzde 60 olarak revize ettiklerini açıklayarak, bu  yıl 300 kişilik ekstra bir istihdam yaratacaklarının müjdesini verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tüm dünyanın mücadele ettiği Covid-19 virüsünün Türkiye'yi etkisi  altına aldığı ilk günden bu yana uygulamaya aldığı yeniliklerle  markalarından güçlü bir şekilde söz ettiren Doğtaş Kelebek Mobilya

Grubu, 600 Milyon TL ile kapattığı 2019 yılının ardından, 2020 yılı  hedeflerini 1milyar TL olarak revize etti.

Bünyesinde 5 farklı marka bulunduran, Doğtaş Kelebek Mobilya Grup CEO'su İsmail Doğan yaptığı açıklamada "Sene başında devletin  uygulamaya geçirdiği KDV indirimiyle nefes alan mobilya sektörü,  pandemi döneminde alımların ertelenmesi nedeniyle olumsuz  etkilenmişti. Salgının sona ermesiyle birlikte uygulamaya konulan  düşük oranlı krediler ve 60 aya varan taksit imkanları, ertelenen  alımların hayata geçmesinde önemli bir rol oynadı. Bizim grup olarak  ülkemizin ekonomisine güvenimiz yüksek, bu doğrultuda yatırımlarımıza  da hız kesmeden devam edeceğiz  30 Ağustos'ta 70 yeni mağaza  açacağız." dedi.

Doğtaş Kelebek Mobilya Grubu, 2020 yılının geri kalan döneminin yeni iş fırsatlarını beraberinde getireceğini öngörerek, yıl sonu  hedeflerini güncelleyerek 1 Milyar TL olarak KAP'a bildirdi.

    Doğtaş Kelebek Grup 2020 yılına ilişkin beklentileri

    Konsolide satış gelirleri büyüme hedefi %64-%66,

    Satış kanalları büyüme hedefi %20-%25

    Konsolide FAVÖK marjı hedefi %14-%15 şeklinde revize edilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar