Doğu Akdeniz'de gerilim artıyor

Doğu Akdeniz'de gerilim artmaya devam ediyor. Bugün gerçekleşecek AB toplantısı öncesinde Akdeniz semalarında flaş bir gelişme yaşandı. Yunan medyasının duyurduğu habere göre ABD ve Yunanistan donanması ortak tatbikat düzenledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki tatbikatına rest çekip karşı tatbikat ilan etmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları, Yunanistan'da paniği artırdı. Yunan basını bütün gelişmeleri manşetine taşımaya devam ediyor.

Bugün gerçekleşecek kritik AB toplantısı öncesi Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Doğu Akdeniz konusunda Yunanistan ile Türkiye’nin doğrudan diyaloğa geçmelerini istediğini bildiren bir açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili olarak, "Yunanistan'ın bölgede böyle bir NAVTEX ilanına hakkı yoktur. Türkiye ne Oruç Reis gemimizin ne de ona refakat eden donanma ordumuzun faaliyetlerinden en küçük bir geri adım atmayacaktır. Tam tersine bu bölgede hakkını ve hukukunu koruma konusunda çok daha kararlı hareket edecektir. Bundan sonrasını düşünecek ve oraya çıkacak sonuçlara katlanacaklar Navtex ilan ettiğimiz bölgede karşımıza çıkacak olanlardır" açıklamasını yapmıştı.

İki ülkenin aynı bölgede tatbikata girişeceğini bildiren Yunan medyası, bugün ise arabuluculuğa soyunan Almanya'nın çabalarını öne çıkarıyor.

Yorumlar