Dolar bazında düşen Tüpraş için 'AL' verdi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başkanlık görevinde yaşanan değişikliğin ardından Türk Lirası'nın dolar karşısındaki gerilemesi hisse fiyatlamaları üzerinde de etkili olurken, iki yabancı kurum dolar bazında gerileyen Tüpraş'ta tavsiyelerini 'Al' seviyesine çıkardı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Renaissance Capital (RenCap) ve HSBC, Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybına atıf yaparak, Tüpraş'taki dolar bazında fiyatlamalar dolayısıyla tavsiyelerini 'Al' seviyesine yükselttiklerini açıkladı.

RenCap, şirkete ilişkin analizinde şirketin hisselerinde dolar bazında yüzde 21'lik düşüş dolayısıyla daha önce 'Tut' olan yatırım tavsiyelerini 'Al' seviyesine çıkardıklarını duyurdu. Kurum, analizinde Tüpraş'ın dolar bazlı bir operasyonu olduğuna dikkat çekerek bu durumun şirkete Türk Lirası'nın değer kaybına karşı koruma oluşturduğunu belirtti. 2021 yıl sonu Dolar/TL beklentisini 8 seviyesinden 9'a; 2022 yıl sonu dolar/TL beklentisini ise 9 seviyesinden 9,9'a çıkaran kurum, bu revizeleri sonrasında Tüpraş'ın hedef fiyatını da 115 TL'den 120 TL'ye yükseltti.

Tüpraş ile ilgili aynı revizeyi HSBC de yaptı. Zayıf TL, petrol fiyatlarında yukarı yönlü seyir ve ucuz değerleme gerekçeleriyle kurum şirket ile ilgili tavsiyesini 'Al'a yükseltti. Kurum Tüpraş hissesinde hedef fiyatını da güncelledi. Buna göre daha önce 111 TL olan hedef fiyat 120 TL'ye çıkarıldı.

Kaynak: BloombergHT

TUPRS TUPRAS-TURKIYE PETROL RAFINERILERI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 190.9
Satış 191
Değişim 3.2%
Son Değer 191
En yüksek 192.1
En düşük 187.9
Haftalık Değişim 0.5792%
Aylık Değişim 14.6808%
Yıllık Değişim 41.9475%

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Hisse Yorumları
Yorumlar