Dolar çeyrek sonu girişleri ve güvenli varlık talebiyle yükseldi

Dolar, şirketlerden gelen çeyrek sonu talebi ve güvenli varlık talebiyle önemli paralar karşısında yükseldi.Asya'da bulunan traderlara göre dolar, büyük fonların ve şirketlerin ay sonu ve çeyrek sonu alımlarının etkisiyle kazançlarını ikinci güne taşıdı. Çin imalat verisinin beklentileri aşmasının ardından kazancının bir kısmını geri verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Dolar, şirketlerden gelen çeyrek sonu talebi ve küresel çapta artan koronavirüs vakalarından kaynaklı güvenli varlık talebinin etkisiyle G - 10 paralarının çoğu karşısında yükseldi.

Asya'da bulunan traderlara göre dolar, büyük fonların ve şirketlerin ay sonu ve çeyrek sonu alımlarının etkisiyle kazançlarını ikinci güne taşıdı. Çin imalat verisinin beklentileri aşmasının ardından kazancının bir kısmını geri verdi.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. Döviz stratejisti Terence Wu, "Kısa vadeli ay sonu hareketlerine rağmen biz, farklı destek paketlerinin getirdiği pozitif haber akışının cılız kalabileceğini düşünüyoruz. Ekonominin yönünü aşağı çevirdiği şeklindeki öngörümüzü koruyoruz ve bu bağlamda dolarda uzun pozisyonda olmayı tercih ediyoruz." dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Pazartesi günü yüzde 1.1 tırmanmasının ardından yüzde 0.2 yükseldi. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 3 baz puan düşüşle yüzde 0.70 oldu.

ABD'deki salgının merkezi olan New York City'de yerel saat ile 16:30'da 914 can kaybı rapor edildi; koronavirüse bağlı ölümler altı saat önce güncellenen rakama göre yüzde 16 artış kaydetti.

Dolar/yen paritesi yüzde 0.9 yükselişle 108.72 seviyesinden işlem gördü. Parite 19 Mart'tan bu yana en güçlü yükselişini gerçekleştirdi.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. kıdemli döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Ay sonu, çeyrek sonu ve Japonya'nın mali yıl sonu akımlarının oldukça farkındayız. Bu, temel göstergelerin ve makro unsurların paralara yön verdiğini söylemek için riskli bir gün." dedi.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar