Dolar güne 7,05'ten başladı

7,27'lik tarihi seviyeleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar/TL, güne 7,05 seviyelerinden başladı. Salgında ikinci dalga endişesi, küresel piyasalar üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Normalleşme sürecine giren ekonomilere yönelik vaka sayılarındaki artış ve salgında ikinci dalganın yaşanabileceği endişeleri dünya borsaları üzerinde baskı unsuru olmaya devam ediyor. ABD borsaları dün kapanışa doğru eksiye geçerken bu sabah saatleri itibarıyla ABD vadelileri de ekside seyrediyor. Asya piyasalarında da Japonya hariç satıcılı bir gün yaşanıyor.

Yurt içinde ise önemli bir ekonomik veri bulunmazken Hazine ihalelerinin yanı sıra küresel piyasalara yönelik gelişmeler takip edilecek. Özellikle ABD'den gelecek enflasyon verisi tüm dünya piyasalarında merakla bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta 7,27 ile tarihi zirveleri gördükten sonra düşüşe geçen dolar/TL, bu sabah saatlerinde 7,05 seviyelerine çekildi. Saat 08:20'de kur 7,0555'ten; euro/TL 7,6370'den el değiştiriyor.

Suudi Arabistan'ın ek kısıntı kararı petrolü destekliyor

Suudi Arabistan'ın global petrol piyasasında arzç-talep dengesinin sağlanmasının hızlanması için Haziran'da ek 1 milyon varil/gün üretim kısıntısına gideceğini duyurması, uluslararası piyasalarda petrol fiylatlarına destek veriyor. Ancak koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanabileceği endişelerinin gündemdeki yerini koruması petrol fiyatlarında ciddi bir yukarı hareketin yaşanmasını engelliyor.

Brent petrolü şu sıralarda düne göre 8 cent artışla 29,71 dolar/varil seviyesinden işlem görüyor. ABD ham petrolü de 22 cent yükselişle 24,36 dolar/varil seviyesinde.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar